Fostul senator şi actor american Fred Thompson a murit

Fred Thompson, fost senator de Tennessee și cu o carieră îndelungată ca actor de film și de televiziune, a încetat din viață duminică la vârsta de 73 de ani, a relatat publicația Nashville Tennessean, citând un anunț al familiei, potrivit agenției Reuters.

02 nov. 2015, 04:46
Fostul senator şi actor american Fred Thompson a murit

Cauza morții a fost recidiva limfomului de care suferea, precizează familia.

Fred Thompson a fost ales senator în 1994, funcție pe care a îndeplinit-o până în 2003. În 2008 a candidat pentru scurt timp la nominalizarea republicană pentru cursa prezidențială.

A lucrat ca actor înainte de cariera politică, dar și după aceasta, apărând în roluri secundare în producții precum ‘No Way Out’ (‘Fără scăpare’ ), ‘The Hunt for Red October’ (‘Vânătoarea lui Octombrie Roșu’) și ‘Days of Thunder’ (‘Zilele tunetului). Cel mai cunoscut rol de televiziune a fost cel al procurorului districtual din New York Arthur Branch, în longeviva serie ‘Lege în Ordine’ (‘Law and Order’), în care a apărut din 2002 până în 2007.

Thompson a intrat în atenția publică în calitate de consilier juridic al comisiei Watergate a Senatului american, care investiga spargerea din 1972 de la sediul Partidului Democrat din Washington. În iulie 1973, Thompson a pus întrebarea care a dus la dezvăluirea de către Alexander Butterfield, asistentul președintelui Richard Nixon, a unui sistem de înregistrare în interiorul Casei Albe.

Existența acestor înregistrări a jucat un rol central în ancheta din scandalul Watergate, care a dus la demisia lui Richard Nixon în 1974.