Fotbal: 65 de ani, limita maximă de vârstă impusă pentru un candidat la preşedinţia FRF

Adunarea generală extraordinară a Federaţiei Române de Fotbal a votat circa 70 de modificări ale statutului forului naţional, inclusiv cea referitoare la stabilirea unei vârste maxime, de 65 ani, pentru un candidat la preşedinţie.

28 iun. 2014, 11:06
Fotbal: 65 de ani, limita maximă de vârstă impusă pentru un candidat la preşedinţia FRF

Adunarea generală extraordinară are loc sâmbătă la Casa Fotbalului şi este statutară prin prezenţa a 188 din cei 225 membri afiliaţi, informează Agerpres.

Conform noului articol introdus în statutul FRF, un candidat la preşedinţia FRF nu poate avea mai mult de 65 ani în momentul alegerilor. De asemenea, pentru a fi validat în postura de candidat la preşedinţie este nevoie de propunerea a 5 membri ai FRF în loc de o singură propunere ca până acum.

Citeşte şi CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Accidentare HORROR la Mondial VIDEO

O altă modificare a statutului prevede că preşedintele FRF este de drept administratorul Centrului Naţional Academia de Fotbal Mogoşoaia şi care poate desemna o altă persoană să îndeplinească funcţia de administrator.

O altă modificare priveşte responsabilitatea preşedintelui în ce priveşte aplicarea strategiilor şi politicilor de dezvoltare ale fotbalului. Conform articolului adoptat, preşedintele verifică aplicarea strategiilor şi politicilor de dezvoltare şi nu răspunde de aplicarea acestora.

Conform unui nou articol adoptat, secretarul general al FRF este propus de preşedintele FRF, aprobat de Comitetul executiv, şi mandatul secretarului se încheie odată cu cel al preşedintelui.

Drepturile viagere ale preşedintelui de onoare vor fi propuse de Comitetul executiv, iar adunarea generală poate aproba sau respinge aceste privilegii, a fost un alt articol modificat al statutului FRF.

Citeşte şi CM 2014. Victor Ponta: Ţin tot timpul cu Italia, dar strict politic sper să câştige Brazilia

Răzvan Burleanu a făcut un rezumat sintetic al unui audit efectuat asupra situaţiei financiare a FRF până la 31 decembrie 2013. Conform auditorului de la Deloitte România, cunoscuta companie de audit şi consultanţă financiară, erorile de contabilitate au determinat reducerea profitului federaţiei pe anul trecut cu 17 milioane lei, aproape 4 milioane euro.

Subiectul privind dezbaterea şi validarea contractului de rentă viageră a fostului preşedinte al FRF Mircea Sandu s-a făcut fără accesul presei în sala de şedinţe, în timp ce cazurile echipelor CS U Craiova şi Politehnica Timişoara vor avea loc în ultima parte a şedinţei.