Fotbalist din Liga I, MUNCITOR pe şantier în LONDRA

Răzvan Gorea, jucător cu 12 meciuri în Liga I din România, la Ceahlăul Piatra Neamţ, a plecat în Anglia, din cauză că nu mai primse salariul de şapte luni. Gorea se antrenează seara cu FC România, echipa comunităţii române, iar ziua lucrează pe şantier.

04 feb. 2016, 11:19

„Am plecat de la Ceahlăul din cauza problemelor financiare. Nu-mi mai primisem salariul de vreo șapte luni de zile. Se adunaseră mulți nervi și stres și am luat decizia să mă axez pe muncă. Însă nu mă simt prea bine muncind pe șantier. Puteam merge la alte echipe, ba chiar am avut și câteva oferte, dar eram sub contract cu Ceahlăul până în 2016, iar echipele din România mă voiau liber de contract. Într-o zi m-am hotărât și am zis, plec, și nu m-am uitat în urmă”, a spus Răzvan Gorea pentru Ziarul Românesc.

„Am sunat un prieten într-o joi și mi-a spus că pot veni aici, că de luni mă bagă la muncă. Munceam la o fabrică de prelucrarea a cărnii de pui, dar n-am rezistat. Douăsprezece ore pe zi, numai în picioare, cu pauze puține, n-am rezistat. Nici salariul nu era excelent, cât să te descurci. Am muncit două zile și nu m-am mai dus. Apoi m-am dus la o agenție și mi-am căutat altceva de muncă, mi-au găsit în altă parte, tot la fel de greu. Erai ca un robot, stăteai la o bandă și sortai produse, nu am rezistat nici acolo. După care m-a sunat antrenorul de la FC România, după ce a văzut articolul în ziar și m-a invitat să vin la echipă să-i văd cum joacă. Tot el mi-a spus că dacă mă mut în Londra mă va ajuta”, a mai spus Gorea, legitimat acum la o echipă semiprofesionistă.

„Nu voi semna nici un contract cu ei, dar voi avea un loc de muncă și poate, cine știe, mă vede cineva și merg mai departe. Voi primi zece lire pentru fiecare punct, dar eu mă bucur pentru că joc”, a mai spus tânărul fotbalist, care lucrează pe şantier: „Marele avantaj este că pot învăța o meserie. Băieții de la echipă fac chestia asta de mai mult timp și s-au obișnuit. Eu sunt mai nou, și-mi este greu, dar va trebui să învăț. Miercurea, când avem meci, stau la muncă până la ora 16:00, după care trebuie să merg să joc fotbal, și e mai dificil”.