Fotbalul, la tribunal. Greii fotbalului românesc află astăzi dacă vor merge la închisoare

Fraţii Ioan şi Victor Becali, Cristi Borcea, Gheorghe Copos, Mihai Stoica, Gică Popescu, Gigi Neţoiu şi Jean Pădureanu au mari emoţii astăzi. Magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie vor judeca recursul acestora la pedepsele primite la Curtea de Apel, în Dosarul Transferurilor.

16 apr. 2013, 05:23
Fotbalul, la tribunal. Greii fotbalului românesc află astăzi dacă vor merge la închisoare

Cel mai important proces din istoria fotbalului românesc îşi derulează astăzi ultimul episod Dosarul Transferurilor a ajuns în faza finală, magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie urmând să se pronunţe asupra recursului formulat de avocaţii celor opt oameni de fotbal care în luna noiembrie a anului trecut au primit pedepse cu închisoarea însumând în total 40 de ani cu închisoare.

Fraţii Ioan şi Victor Becali, Cristi Borcea, Gheorghe Copos, Mihai Stoica, Gică Popescu, Gigi Neţoiu şi Jean Pădureanu sunt acuzaţi că au prejudiciat statul cu 1,5 milioane de dolari, dar şi cluburile de fotbal cu peste 10 milioane de dolari ca urmare a transferurilor a 12 jucători, ei fiind găsiţi vinovaţi la capătul unui proces care a durat şapte ani şi a adunat peste 43 de termene.

Iniţial ei au fost achitaţi de prima instanţă, pentru ca apoi Curtea de Apel să îi pedepsească după cum urmează: Ioan Becali – 8 ani închisoare, Victor Becali – 7 ani închisoare, Cristian Borcea – 7 ani închisoare, George Copos – 5 ani închisoare, Mihai Stoica – 4 ani închisoare, toţi cu executare, Jean Pădureanu, Gigi Neţoiu şi Gică Popescu câte 3 ani de închisoare, cu suspendare. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, practic ultima instanţă, are astăzi următoarele patru variante: menţine verdictul Curţii de Apel, micşorează pedepsele, îi declară nevinovaţi pe cei opt sau poate trimite dosarul spre rejudecare.

La precedentul termen, din data de 5 martie, magistraţii au amânat pronunţarea ca urmare a unui viciu de procedură, invocat de avocatul lui Mihai Stoica, acesta semnalând faptul că nu a fost citat la termen şi clubul Oţelul Galaţi, parte în acest dosar. Şedinţa de judecată de de astăzi este prevăzută să înceapă la ora 15.00.

Citeşte şi

Statul confiscă 10 milioane de dolari în Dosarul Transferurilor. Ioan Becali are de dat 5 milioane

Condamnări în Dosarul Transferurilor: Închisoare pentru Copos, Borcea, MM Stoica şi Ioan Becali