Fotbalul românesc, ruşine naţională. După umilinţa CFR-ul, FCSB a fost învinsă de Saburtalo şi s-a făcut de râs în Georgia. Reacţia lui Gigi Becali

Vicecampioana României, FCSB, a pierdut cu 0-1 în Georgia, în faţa lui Saburtalo Tbilisi, în turul doi preliminar al Conference League. Returul va avea loc joia viitoare la Bucureşti.

21 iul. 2022, 20:59
Fotbalul românesc, ruşine naţională. După umilinţa CFR-ul, FCSB a fost învinsă de Saburtalo şi s-a făcut de râs în Georgia. Reacţia lui Gigi Becali

Saburtalo Tbilisi – FCSB 0-1. Unicul gol al meciului a fost marcat Nonikaşvili, în minutul 41.

Fotbalul românesc trăieşte cea mai neagră perioadă a sa. Naţionala a ieşit din Top 50 în clasamentul FIFA, coborând vertiginos spre cea mai slabă poziţionare din istorie, iar la nivel de echipe de club ne împiedicăm încă din fazele preliminare.

Joi seara, la Tbilisi, surpriza a fost totală şi şocantă. Uluitor, vicecampioana României a fost dominată de o echipă care a încheiat pe locul 5 în Georgia, un campionat cu doar 10 echipe. „Eu cred că noi nu avem valoare. Am rămas în urmă şi cu valoarea jucătorilor, şi cu sistemul de antrenament, cu pregătirea„, a comentat Gigi Becali înfrângerea de joi seară. „Dacă Florinel Coman nu mai poate să dribleze pe cineva şi dă mingea la adversar… Sunt oameni care au uitat fotbalul. Cu Ocatvian Popescu e ceva în neregulă, care mă depăşeşte. Pe Octavian Popescu ăsta nu-l mai cunosc. Jucătorii stau pe teren şi se uită la adversar„, a mai spus patronul FCSB.

Nu mai am nicio încredere. Nu mai am încredere cum aveam pe vremuri. Nu e o echipă luptătoare. Cu georgienii ăştia nu-mi fac probleme, că ne calificăm, dar vin alţii care ne dau 4-5 goluri„, a concluzionat Becali.

Citeşte şi Adversari accesibili în turul trei preliminar din Conference League. Cu cine vor juca CFR Cluj, FCSB, Craiova şi Sepsi

În meciul de la Tbilisi, gazdele au avut prima ocazie a meciului, dar Siharulidze (11) a trimis cu capul peste poartă. După o perioadă în care georgienii au avut iniţiativa, FCSB a reuşit să îşi creeze o situaţie notabilă, însă Cordea (26) a fost blocat la 10 metri de Jinjolava. Tot Cordea (27) a executat o lovitură liberă de la 24 de metri, însă balonul a fost prins de portar. Extrema dreaptă a echipei bucureştene a avut o ocazie bună în min. 31, pe contraatac, însă şutul său de la 12 metri a fost respins de portar. Şi Edjouma (40) a avut un şut, de la 15 metri, respins de portar.

După deschiderea scorului, Olaru şi-a mai încercat şansa din marginea careului, dar mingea a fost prinsă de Megrelişvili (45+1). Saburtalo putea intra cu două goluri avans la cabine, după o gafă a lui Ov. Popescu, dar Târnovanu a respins şutul lui Tabatadze (45+2).

FCSB a avut o bară, prin Coman (56), la centrarea lui Cordea. Un minut mai târziu, bucureştenii au solicitat penalty, după ce Cordea a fost agăţat de Jinjolava în careu, însă arbitrul nu a dictat nimic.

Manşa secundă va avea loc pe Arena Naţională, în data de 28 iulie, de la 20:30.