FOTO: Acesta e cel mai mare porc din România! Marcel l-a surclasat pe Jardel: „Un gigant!”

Un fermier român este cel mai fericit, în prag de Crăciun. Are un porc imens, despre care vecinii spun că sfidează Bruxellesul.

22 dec. 2022, 20:35
FOTO: Acesta e cel mai mare porc din România! Marcel l-a surclasat pe Jardel: „Un gigant!”

Ștefan Dobre este unul dintre cei mai fericiți români, în prag de Crăciun. Se spune că inginerul agronom are cel mai mare porc din România, un adevărat motiv de mândrie.

Proprietarul porcului gigant visează de ani de zile să bată recordul. Porcul din acest an, numit Marcel, al olteanului din Craiova, are peste 700 de kilograme. Proprietarul l-a adus din comuna Sălcuța în gospodăria din oraș și a chemat medicii veterinari să-l evalueze.

La anul, Ștefan Dobre vrea să taie un porc de peste o tonă.

„Medicii au spus că are în jur de 714 kilograme. Măsurătorile făcute arată că are 220 de centimetri circumferință piept și 210 centimetri lungime. Un gigant. Sunt tare mândru de Marcel. L-am hrănit numai cu cereale din gospodăria personală, în special porumb și grâu”, a declarat Ștefan Dobre, stăpânul porcului, potrivit Adevărul.

Marcel are puțin peste doi ani, iar fermierul susține că a fost un porc blând, ascultător și foarte pofticios.

„Marcel este din rasa Marele Alb, mereu a mâncat seara cantități mari de cereale, iar ziua obișnuia să bea foarte multă apă. Asta l-a ajutat foarte mult să nu se îmbolnăvească. Sincer, îmi pare rău că trebuie să-l sacrificăm, dar asta e tradiția”, a mai spus proprietarul.

Ștefan Dobre mai are în gospodărie o purcea care la un an cântărește deja peste 400 de kilograme.

„Sper ca data viitoare să dobor propriul record. Să am în curte un porc de peste o tonă”, a declarat craioveanul.

După ce a fost în lumina reflectoarelor, Marcel a fost sacrificat, conform tradiției. Fermierul Ștefan Dobre a hotărât ca toată cantitatea de carne să o împartă cu familia, dar și cu vecinii apropiați.

Al doilea porc ca greutate din România este Jardel, care are aproximativ 600 kg. Jardel, cum este alintat de crescător, porcul este un mix de rase de carne, care consumă zilnic 6 kilograme de hrană și a fost achiziționat în anul 2020 de la o crescătorie de suine.

Acum am în fermă 6 porci, din 2013 mă ocup de creșterea suinelor, dar am și un job la o multinațională. Vreo 3-4 porci o să îi tai de Crăciun pentru familie, restul o să-i valorific. În fermă îl am și pe Jardel, un porc ce are are acum aproape 600 de kilograme. Este o încrucișare de rase: Duroc – o rasă de porci consacrată – și Marele Alb și Landrace. Eu îl apreciez la momentul acesta ca fiind cel mai mare porc din România, are în jur de 600 de kilograme după cum arată măsurătorile, aștept să îl cântăresc pe 10 decembrie. Pe 10 martie a fost cântărit ultima oară și atunci avea 451 de kilograme. Acum, circumferința corpului în urma măsurătorilor este de 202 centimetri și lungimea dintre urechi și până la baza cozii, undeva la 207 centimetri”, a menționat fermierul Dan Praf, stăpânul lui Jardel.

George Simion: „Românii mănâncă porc, nu insecte!”

În ultimii ani s-a vorbit din ce în ce mai des despre anumite directive de la Bruxelles, care ar împiedica sacrificarea, respectiv consumarea cărnii de porc. Pe marginea acestui subiect a comentat și suveranistul George Simion, înainte de nunta sa, care a avut loc în vară.

Liderul AUR este împotriva recomandărilor de la Bruxelles cu privire la hrana viitorului: „Să mănânce ei gândaci! La nuntă vom mânca porc. Nu s-a semnat cu UE că trebuie să mâncăm gândaci, că trebuie să renunțăm la curentul electric și să ne implicăm în războiul din Ucraina (…)”, a declarat George Simion.