FOTO: Caz închis. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu băiatul din mesajul bizar RO-ALERT, de vineri, 30 septembrie 2022

Un mesaj RO-ALERT mai puțin obișnuit a fost recepționat de români, în seara de vineri, 30 septembrie 2022, în jurul orei 21:30. 

30 sept. 2022, 22:49

Posesorii de smartphone-uri din toată țara au fost înștiințați despre dispariția unui puști în vârstă de 13 ani, din Galați.

Iată mesajul RO-ALERT de vineri seara:

În momentul în care a fost recepționat mesajul, site-ul Poliției Române era picat. Serverele au fost luate cu asalt de cetățeni.

Până în prezent, autoritățile statului au obișnuit să trimită mesaje RO-ALERT în cazul unor fenomene meteo extreme, ce vizau strict persoanele aflate în perimetrul respectiv. De asemenea, au mai fost semnalate restricțiile COVID și prezența animalelor sălbatice în zonele populate de oameni.

 

Final fericit. Unde a fost adolescentul din mesajul RO-ALERT

 

Sâmbătă seara, mesajul cu privire la dispariția tânărului din Galați a ajuns până la București. Explicația: copilul fugise cu trenul în Capitală. El a fost găsit de polițiști în Gara de Nord, preluat de agenții de la Transporturi.

„La data de 30 septembrie 2022, ora 16.30, poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Galaţi au fost sesizaţi de către o femeie, din municipiul Galaţi, despre faptul că, în cursul aceleiaşi zile, în jurul orei 12.30, fiul său vitreg, Druţu Angelin George, de 13 ani, a plecat de la domiciliu, în urma unei discuţii telefonice avute cu tatăl său, aflat în străinătate, şi nu a mai revenit”, a transmis Poliţia Română.

„În urma investigaţiilor efectuate, s-a stabilit că minorul a cumpărat un bilet de tren din gara CFR Galaţi şi s-a urcat în trenul cu destinaţia Bucureşti. A fost recunoscut de mama sa, în urma vizionării înregistrărilor video de pe camerele de supraveghere”, a precizat sursa citată.

Iată cum arăta puștiul în momentul în care a fost găsit de polițiști: