FOTO: Cine este femeia din România care a ajuns în topul bogaților Europei, potrivit Forbes. Ce avere are tânăra afaceristă

În ciuda greutăților cotidiene din România există cetățeni foarte tineri ce reușesc să dea lovitura în afaceri pornind aproape de la zero. Un bun exemplu este oferit de o tânără care a fost inclusă în topul Forbes al celor mai bogați oameni din Europa, care au sub 30 de ani. 

20 mart. 2023, 11:58

Ruxandra Pui este o femeie de afaceri tânără, cu o carieră promițătoare. Ea este co-fondatoarea Digitail, un start-up care-i ajută pe proprietarii de animale de companie și pe medicii veterinari să gestioneze și să monitorizeze mai ușor progamările.

Tânăra din România a știut cum să-și promoveze business-ul și să atragă lângă ea antreprenori cu mulți bani. Astfel, a atras o finanțare de 11 milioane de dolari doar pentru luna ianuarie 2023. Ascensiunea tinerei în topul Forbes a uimit zona business, scrie presa de profil.

Digitail oferă şi un „card de sănătate” care le permite proprietarilor să folosească un fel de paşaport medical digital pentru animalele lor.

Cardul are istoric medical şi le oferă stăpânilor de animale posibilitatea să discute direct într-un chat cu medicii, dar şi să facă rezervări la clinicile din aplicaţie.

 

Ruxandra Pui, antreprenor în zona digitală, noua zonă antreprenorială pe care o exploatează și Ștefan Mandachi

 

Succesul Roxandrei Pui amintește de lovitura dată de către Ștefan Mandachi în afaceri, un alt tânăr care s-a remarcat în business, în jurul vârstei de 30 de ani.

Acum, antreprenorul „#ȘîEu” a luat-o în altă direcție. Și-a vândut toate afacerile și s-a îndreptat către antreprenoriatul social, respectiv start-upuri din zona digitală. El a explicat că a preferat să lase afacerile și HORECA și pentru că s-a săturat să fie „prizonierul”/„sclavul” propriului „imperiu”.

„Antreprenorul ar trebui să se bucure, să facă doar ceea ce are chef să facă, să coordoneze echipele alături de care face el bani.

Termenul de a munci înseamnă de a robi. De câte ori ați observat că munciți și că parcă nu mai trece timpul?! Poți să spui tu că muncești atunci?!

Când ai spus că ‘merg la muncă!’, asta nu mai are nicio legătură cu antreprenoriatul. Eu mi-am dat seama că sunt rob în afacerile mele. Eu mi-am dat seama că în momentul în care vin la birou trebuie să mă abordeze CEO-ul, directorul financiar, directorul de resurse umane, administratorul (…) iar eu când ajung acolo, muncesc. Când vin acasă, spun că vin de la muncă.

Mi-am propus să nu mai muncesc în felul acesta ci să încerc să ajung la acea stare de flux în care să nu mai robesc. Am decis ca toate afacerile mele clasice – hotel, terenuri, blocuri, HORECA, să treacă pe planul doi.

Am decis să înstrăinez business-urile, pentru că dacă mergeam pe aceeași linie, ajungeam în burnout (n.r. – epuizare). Și burnoutul unde duce? La boală, la dereglaje…

Eu de ani de zile cochetez cu ‘exitul’. Nu mă pensionez. Dar fac astfel încât să mă dedic pasiunilor mele, să fac ceea ce mă pasionează cel mai mult cu adevărat. Antreprenorul nu poți să-l scoți din tine. De ce să muncesc, să creez pentru alții? De ce să am această obligație?

Antreprenorul NU este sclavul afacerii! E o confuzie majoră la nivelul societății. Se confundă borcanele. Se crede că a fi antreprenor înseamnă să fii cel care trage sania. Da, ești, când creezi business-ul, când trebuie să fii acolo pe baricade, dar la un moment dat, când ajungi la un anumit nivel, trebuie să te detașezi de ceea ce ai creat tu. Acesta e motivul pentru care mi-am vândut business-urile din HORECA”, a declarat Ștefan Mandachi în vlogul său.