FOTO: Cine va prelua postul de președinte al PSD, după Marcel Ciolacu. Liderul social-democrat a făcut anunțul

Miercuri, Marcel Ciolacu, actualul președinte al PSD, a vorbit despre viitorul înlocuitor, din fruntea partidului aflat la guvernare.

28 sept. 2022, 19:35
FOTO: Cine va prelua postul de președinte al PSD, după Marcel Ciolacu. Liderul social-democrat a făcut anunțul

Din 2021 până în prezent, PNL, „sub bagheta” lui Klaus Iohannis, a schimbat trei președinți: Ludovic Orban, Florin Cîțu și Nicolae Ciucă. În cazul PSD, după îndepărtarea Vioricăi Dăncilă din funcție, în 2019, în „organigrama” social-democraților a existat mai puțină instabilitate.

Funcția de președinte al PSD o ocupă Marcel Ciolacu din 2019, însă liderul partidului aflat în coaliție cu PNL și UDMR ar putea părăsi această poziție.

Cel mai probabil, mișcarea se va produce în luna mai a anului 2023, când PSD va da premierul, în locul celui de la PNL, Nicolae Ciucă. În ultimele luni s-a vorbit din ce în ce mai mult despre scenariul potrivit căruia generalul în rezervă se va retrage, pentru a lăsa loc lui Marcel Ciolacu.

 

Sorin Grindeanu

 

Cine va preluat funcția de președinte al PSD, după Marcel Ciolacu

 

În interviurile oferite în ultimele săptămâni, Marcel Ciolacu a lăsat de înțeles că ar putea prelua postul de premier. De asemenea, în PSD există și un „favorit” pentru funcția de președinte al partidului, Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor.

Marcel Ciolacu a confirmat informația, miercuri, 28 septembrie, în cadrul unui interviu:

„E un scenariu posibil. Nu ați văzut abordarea total diferită? Nu sunt încrâncenat pe o funcție. La un moment dat trebuie cineva să îmi ia locul (…)

Mereu într-un partid este o competiție, nu trebuie să mă supere competiția nici chiar când e vorba despre Sorin Grindeanu, unul din cei mai buni prieteni ai mei, cu care îmi petrec cea mai mare parte a timpului, cât stau în București”, a declarat Marcel Ciolacu, pentru Antena 3.

Sorin Grindeanu a ocupat funcția de premier al României timp de câteva luni, în perioada ianuarie – iunie 2017. După ce i s-a cerut să elibereze funcția, de către Liviu Dragnea, a primit postul de președinte la ANCOM, iar la Palatul Victoria a fost propulsat Mihai Tudose. Doar jumătate de an a rezistat și el, pentru ca apoi să fie împinsă Viorica Dăncilă în funcția de premier, de către Liviu Dragnea.