FOTO: Copil de 15 ani, ucis de un șofer beat, aflat la bordul unei mașini de lux. Colegii și profesorii puștiului au amenajat un altar în sala de clasă

Vineri, 9 decembrie, Cosmin, un copil din Argeș, a fost ucis de un șofer care conducea beat. Puștiul trebuia să fie la școală luni. Colegii și profesorii i-au adus un omagiu emoționant, de la primele ore ale dimineții.

13 dec. 2022, 15:46

Cosmin a decedat în mod tragic, la vârsta de doar 15 ani. La începutul săptămânii, colegii au amenajat pe banca puștiului un altar. Așa cum se poate observa în imagini, în clasă au fost aprinse mai multe lumânări, aranjate lângă fotografia regretatului adolescent.

„Se simțea în aer o atmosferă apăsătoare, sobră, încărcată de tristețe. De cum am pășit în liceu, am zărit primele candele, primul semn al neuitării, un prim altar închinat unui copil nevinovat, care abia începuse să trăiască, să râdă, să iubească. Ochi încărcați de lacrimi și pleoape grele spun mai mult decât orice cuvânt.

Sunt ale tuturor, elevi și profesori deopotrivă, sunt lacrimi de revoltă, de neînțelegere, de nedreptate, sunt un semn al solidarității în fața necazului și al respectului pentru Cosmin. 

Și dacă mai ai puțină forță și curaj, urci până la etajul al doilea și vezi cel de-al doilea altar, în banca lui. Și împrejur, vezi iarăși lacrimi, copii îmbrățișați, șoapte care evocă amintirea unui copil de 15 ani, despre care colegii lui vorbesc la timpul trecut. Și coborâm în curtea liceului și cu sufletul cernit și candele în mâini, cu capul plecat și lacrimi mijite în colțul ochilor, ținem un moment de reculegere și ne rugăm pentru sufletul nevinovat. Un suflet trecut în lumea drepților care a lăsat în urmă alte suflete rupte în bucăți, ale părinților și celor apropiați. Și o întrebare cât o revoltă. De ce? Dumnezeu să-ți odihnească sufletul în lumea celor drepți, Cosmin”, relatează presa locală.

 

Cum s-a produs accidentul în urma căruia puștiul român a decedat

 

Tragicul eveniment s-a produs în jurul orei 16:00. La volanul mașinii, Audi A4, se afla un individ de 58 de ani.

Un martor ocular a povestit cum șoferul beat a ieșit din curbă cu mare viteză și a intrat pe contrasens.

Tragedia a produs ecouri până la cel mai înalt nivel al administrației locale. Poliția a trimis imediat Primăriei Buzău o adresă privind necesitatea executării unui trotuar în zonă, iar viceprimarul Ionuț Apostu a anunțat că, anul acesta, vor fi alocați banii necesari lucrării, scrie ReporterBuzoian.ro.