FOTO: Dialog bizar între un deputat și o instituție publică: ce reprezintă liniile albe de pe cer?

Dialog bizar între un demnitar și o instituție a statului român, după ce în social media au apărut diverse explicații, scenarii cu privire la liniile albe - „chemtrails" lăsate de aparatele de zbor pe cerul României. 

05 nov. 2022, 10:21
FOTO: Dialog bizar între un deputat și o instituție publică: ce reprezintă liniile albe de pe cer?

Parlamentarul român a trimis o solicitare directorului general al Autorității Aeronautice Civile, prin care i-a cerut să vină cu explicații. Răspunsul a fost ironic. Deputatul a fost invitat să utilizeze niște QR coduri pentru a putea accesa niște surse externe de informare.

Mihai Lasca a trimis interpelarea către AACR la finalul lunii octombrie.

„Prin prezenta, în calitate de deputat, cât și de membru în Comisia pentru Cercetarea Abuzurilor, Corupției și pentru Petiții, ca urmare a numeroaselor sesizări din partea cetățenilor României, VĂ SOLICIT să comunicați următoarele: mai mulți cetățeni mi-au trimis înregistrări video cu privire la faptul că pe cer, deasupra și în imediata apropiere a zonelor în care aceștia locuiesc, se aflau foarte multe ‘linii albe cu o lungime considerabilă’, care persistau ore întregi, fără a se disipa în anumite zone cu o putere deloc neglijabilă.

În consecință, vă solicit să comunicați dacă aveți cunoștință despre aceste ‘linii albe de pe cer’, ce reprezintă acestea și ce substanțe chimice conțin. De asemenea, vă solicit să comunicați scopul pulverizării acestora pe cerul României, precum și cine efectuează aceste pulverizări”, a transmis Mihai Lasca.

 

Reacția controversată a instituției de stat

 

Întrebarea deputatului, dar și răspunsul instituției au lansat noi polemici în social media.

Reacția oferită de Autoritatea Aeronautică Civilă a fost tăioasă. Mihai Lasca a primit surse de informare de la NASA și Oficiul de Meteorologie al Marii Britanii:

„Stimate domn,

Ca răspuns la solicitarea dumneavoastră, transmisă prin corepondență electronică, înregistrată la AACR, și având în vedere îngrijorările cu privire la fenomenul contrails de care am luat la cunoștință, în scopul unei mai bune informări și cunoașteri, vă comunicăm că, la data de 13 octombrie 2022, AACR a publicat voluntar pe Facebook o serie de materiale menite să ajute la clarificarea acestui subiect. Acestea pot fi accesate prin scanarea următoarelor coduri QR.

Vă mulțumim pentru atenția pe care o acordați în privința îngrijorărilor exprimate de cetățeni”.

Nemulțumit, Mihai Lasca a revenit cu o nouă solicitare:

„Dle director, în România, în caz că nu ați citit art. 13 din Constituția României, limba oficială este limba română. Dacă nu doriți să formulați un răspuns în limba română Solicitării unui Deputat ales de Poporul Român în Parlamentul României vă pot trimite o coală de hârtie să vă scrieți demisia în LIMBA ROMÂNĂ.

Dacă nu vă descurcați vă trimit un cetățean român să vă ajute să o scrieți. Până atunci, VĂ SOLICIT A DOUA OARĂ să-mi comunicați DE URGENȚĂ:

  • ce reprezintă „liniile albe de pe cer” (chemtrails ȘI NU contrails) și ce substanțe chimice conțin
  • care este scopul pulverizării acestora pe cerul României, precum și cine efectuează aceste pulverizări”.

 

Cine este Mihai Lasca, deputat în Parlamentul României

 

Mihai Lasca este membru al Partidului Popular Românesc (PPR). El a intrat în Parlament de pe listele AUR, dar a fost exclus pentru că este urmărit penal pentru organizare de grup infracțional și este condamnat penal pentru vătămare corporală.

„Excluderea dlui Mihai Lasca din partid. La momentul includerii sale pe listele de candidați AUR, Mihai Lasca a omis să prezinte conducerii partidului faptul că este urmărit penal pentru organizare de grup infracțional și este condamnat penal pentru vătămare corporală.

Trecutul său de natură infracțională și comportamentul nesincer în raport cu colegii de partid îl fac pe domnul Lasca să fie incompatibil cu principiile și valorile AUR.

Începând cu data prezentei decizii, domnia sa își va exercita mandatul de deputat în afara grupului AUR”, se arată într-un comunicat al partidului, în februarie 2021.

În aceeași perioadă, AUR a exclus-o din partid și pe Diana Șoșoacă.