FOTO: Haos în România, după prima ninsoare consistentă. Mașini și locuințe distruse în București / Prognoza meteorologilor

După primele ninsori mai consistente, pe zone extinse, pompierii și polițiștii au avut mult de furcă. În weekend au fost prezentate primele rapoarte cu privire la primele distrugeri provocate de vântul puternic și zăpadă.

28 ian. 2023, 15:01
FOTO: Haos în România, după prima ninsoare consistentă. Mașini și locuințe distruse în București / Prognoza meteorologilor

După mai bine de o lună și jumătate în care România a avut parte mai degrabă de o primăvară grăbită, în cele din urmă a venit și momentul zăpezilor.

În urma fenomenelor meteo violente, de vineri, 27 ianuarie, de la ora 10:00 până sâmbătă, la ora 05:00, pe perioada codului galben, au fost gestionate 59 de intervenții, informează ISU București – Ilfov.

Până sâmbătă dimineață au fost îndepărtați 49 de copaci, patru elememte de construcție, patru stâlpi, un panou publicitar căzut. De asemenea, o curte a fost inundată.

De asemenea, în perioada menționată, din cauza fenomenelor meteo, au fost avariate 38 de autoturisme.

 

Mobilizare masivă la nivelul Pompierilor, în România

 

Potrivit Inspectoratului General pentru Situatii de Urgență (IGSU), în ultimele 24 de ore, În țară, peste 3.000 de pompieri au intervenit pentru limitarea și înlăturarea efectelor generate de fenomenele prognozate pentru această perioadă.

RomâniaTV.net transmite primele imagini de la intervențiile pompierilor, în zonele unde viscolul a produs pagube. În cartierul Militari, unul dintre cele mai aglomerate din Capitală, copacii au căzut peste mașinile parcate bară la bară:

 

Drumuri blocate în România. Prognoza specialiștilor

 

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a decis, sâmbătă, instituirea stării de alertă în judeţul Vrancea, din cauza vremii. Mai multe sectoare de drum din judeţul Vrancea sunt închise, din cauza zăpezii şi viscolului, care reduc considerabil vizibilitate – află mai multe AICI.

Potrivit ANM, de la ora 14:00, sâmbătă, judeţele Vrancea, Buzău şi zona de munte a judeţelor Prahova, Dâmboviţa şi Argeş ies de sub incidenţa codului portocaliu de ninsori.

Cu toate acestea, ANM anunţă că în mai multe judeţe, dar şi în Bucureşti, rămâne cod galben, până duminică dimineaţă.

Vezi AICI și prognoza Romicăi Jurca.