FOTO: Vedeta care a renunțat la călugărie pentru a se dedica muzicii: „Nu cred că am făcut rău, pentru că poți să cânți și să dai Slavă bunului Dumnezeu și prin cântec”

După perioada COVID și pe fondul amenințărilor crizelor mondiale, din ce în ce mai mulți români aleg să se refugieze în liniște, la mănăstiri. Printre aceștia, chiar persoane publice. Totuși, unele preferă să procedeze invers.

03 dec. 2022, 11:27

Cântăreața de muzică populară Viorica Macovei a hotărât să facă o schimbare radicală. A părăsit viața la mănăstire pentru showbiz.

„Când eram mică eu îmi doream să devin măicuță, să mă călugăresc! Crescând în preajma Mănăstirii Humorului, a monumentului istoric înscris în patrimoniul UNESCO, mă simțeam cumva atrasă de viața monahală și simțeam să devin măicuță.

Până am început eu să cânt și să ajung pe scenele festivalurilor care cumva m-au atras, pentru că scena m-a atras și toate premiile obținute m-au făcut cumva să merg pe drumul acesta al cântecului popular și nu cred că am făcut rău, pentru că poți să cânți și să dai Slavă bunului Dumnezeu și prin cântec, prin albumul de pricesne pe care l-am făcut și prin alte proiecte”, a povestit special pentru Ciao, Viorica Macovei, poreclită „urmașa Sofiei Vicoveanca”.

 

Cântăreața de muzică populară care se retrage la mănăstire, dezvăluiri explozive

 

Chiar dacă pentru artistă a fost o lungă perioadă petrecută la mănăstire, în liniște, gândul nu i-a zburat de la micile plăceri.

„Mai am pasiunea de a conduce mașina. Am făcut și un curs la Titi Aur, un curs de conducere defensivă.

Voiam să mă înscriu la un concurs de raliu dar nu s-a mai concretizat treaba asta încă. Am peste un milion de kilometri la volan, nu știu dacă poate fi mult sau puțin pentru o femeie. Eu zic că e mulțișor”, a dezvăluit Macovei.

Marea cumpănă din viața Vioricăi Macovei a fost în urmă cu câțiva ani, atunci când a fost tentată să renunțe la muzică pentru o carieră în diplomație.

„Au fost anumiți interpreți de muzică populară care nu au avut conduita cea mai potrivită să fie în acord cu costumul pe care îl îmbrăcăm.

Cu muzica pe care eu o transmiteam oamenilor. Și atunci am fost puțin dezamăgită. Și am zis că renunț, motiv pentru care m-am dus la institutul de diplomație. Unde am început să fac cursuri de perfecționare și de formare.

Acolo am întâlnit un om care mi-a zis să nu renunț la muzică. Și datorită dumnealui am rămas în domeniul acesta”, a mărturisit artista de muzică populară.