FOTO: Cine e suspectul reținut în urma dublului atac armat din SUA, California / Șapte decese confirmate

Dublă tragedie în statul american California. Atacuri armate au avut loc la ferme aflate la mică distanță una de cealaltă, scrie presa din SUA. Cel puțin șapte decese au fost raportate până la această oră. Cea de-a opta victimă este grav rănită. 

24 ian. 2023, 08:41
FOTO: Cine e suspectul reținut în urma dublului atac armat din SUA, California / Șapte decese confirmate

Victimele masacrului sunt muncitori agricoli chinezi. Autorul faptei oribile ar fi un alt chinez, Zhao Chunli, în vârstă de 67 de ani, care a fost arestat. La momentul în care a fost ridicat de Poliție, asiaticul pruta o vestă gri și o șapcă gri închis. El a fost pus la pământ, a fost încătușat, percheziționat, iar apoi a fost escortat de mai mulți polițiști, informează presa internațională.

 

Masacru după masacru, în SUA

 

Evenimentul nefericit a avut loc la mai puțin de 48 de ore după ce un alt asiatic a ucis 11 persoane într-o sală de dans din Los Angeles. Guvernatorul Californiei, democratul Gavin Newsom, a oferit o primă reacție în urma crimelor de la fermă.

„Mă aflu la spital pentru a mă întâlni cu victimele unei atac armat în masă, când sunt chemat deoparte pentru a mi se raporta un alt atac armat. De data aceasta, la Half Moon Bay. Tragedie după tragedie”, a scris democratul pe Twitter.

Inclusiv Casa Albă a oferit o reacție pe marginea acestui subiect, după ce Joe Biden a fost informat de purtătoarea de cuvânt cu privire la eveniment, Karine Jean-Pierre, pe Twitter.

Oficialul de la Casa Albă „a cerut forțelor de ordine federale să ofere toată asistența necesară autorităților locale”.

 

Șeriful comitatului San Mateo, Christina Corpus, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că suspectul a fost arestat după ce s-a deplasat singur cu mașina la o secție de poliție locală în jurul orei 16:40.

El a fost găsit cu un pistol semiautomat care ar fi putut fi folosit în atac și în prezent „cooperează” cu poliția, a adăugat ea.