FOTO. Poveste fericită și emoționantă. Familia de români care a reușit să-și facă propriul paradis acasă, după ce a muncit pe rupte în Occident: „Pozele fac cât o mie de cuvinte. Prietenii spuneau că în țara noastră nu se poate trăi frumos”

Poveste de succes | Din ce în ce mai mulți români muncitori, patrioți și cu dor de casă revin în țara de origine. Mulți reușesc să facă minuni, cel puțin în mediul în care locuiesc, lucru confirmat de o familie revenită din vest, care a emoționat comunitatea din social media.

01 mai 2023, 16:07

Din ce în ce mai mulți români reușesc să-și împlinească visul. După ani de pribegie, după muncă asiduă în vest, din cauza sărăciei din România, au reușit să revină pe locurile de origine, unei și-au ridicat propriile locuințe. Un bun exemplu în acest sens este reprezentat de o familie din Urziceni, Ilfov.

În urmă cu ani de zile, Cristina și Vasile au plecat în vest, așa cum au făcut milioane de români, cu speranța unei vieți mai bune, oferită de niște câștiguri salariale decente. Cei doi îndrăgostiți, care au și o fiică, adolescentă, au simțit nevoia de a se întoarce în România. Așa au și făcut. Și-au construit propria gospodărie. Postarea emoționantă a cuplului a devenit inspirațională și a atras mii de reacții.

„După mulți ani de străinătate, după mulți ani de muncă și trudă am reușit sa ne facem un colțișor de rai ACASĂ. Mulți prieteni ne spuneau că în țara noastră nu se poate trăi frumos că în țara noastră o sa ne fie foarte greu. Aceste poze fac cât o mie de cuvinte”, a notat Cristina pe un grup de români pasionați de „viața la țară”.

Așa cum se poate observa în imagini, cuplul de români a dat din coate, s-a luptat pentru a putea reveni în țară, pentru a-și putea face casă, amenaja curtea, grădina și a-și cumpăra animale domestice, pentru a-și procura singuri hrana.

 

Cuplul de români gospodari a emoționat internetul

 

Internauții au reacționat apreciativ, la foc automat.

„Am și eu o zicală. Că cine se descurcă afară, se descurcă și în România, dacă vine cu ceva sămânță de bani. Să fiți sănătoși!”, a comentat o doamnă.

„Felicitări pentru ceea ce ați realizat. În curte e una, în afara curții e alta, depinde de zona geografică, adică de oameni. Însă eu nu pot înțelege comentariile răutăcioase la această postare. Bravo vouă că ați muncit și că vă faceți viața așa cum vreți!”, a răspuns un domn.

„Bine ați revenit acasă! Să vă bucurați în sănătate de toată frumusețea pe care o aveți acolo!”, a răspuns o altă doamnă încântată.

„Citesc comentariile și mă minunez. Felicități și mulțumesc că ne-ați împărtășit experiența dumneavoastră!”, a scris un internaut.

„Splendid. După muncă și răsplată! Bravo pentru decizie! Bucurați-vă și umpleți-vă sufletul! Atâția ani ați fost chinuiți de dor”, a răspuns o altă persoană, membru al grupului de gospodari.