FOTO: Spectaculos! Polițiștii au intervenit cu un Lamborghini de 600 de cai. Care a fost scopul acțiunii

Acțiune spectaculoasă pentru polițiștii din Italia. Agenții au traversat țara cu un Lamborghini, în regim de urgență, pentru a livra organe, absolut necesare pentru un transplant. 

20 dec. 2022, 17:40
FOTO: Spectaculos! Polițiștii au intervenit cu un Lamborghini de 600 de cai. Care a fost scopul acțiunii

Poliţiştii din Italia au traversat o parte din ţară cu un bolid de lux, un Lamborghini, pentru a livra doi rinichi pacienţilor care aşteptau transplantul, a anunţat marţi Poliţia Naţională, potrivit Agerpres.

„Pe drum, pe autostradă, pentru a livra cel mai frumos cadou de Crăciun: viaţa. Datorită unui Moş Crăciun special al Poliţiei Naţionale, două persoane au primit câte un rinichi donat”, a scris poliţia italiană pe pagina sa de Facebook.

În fotografii poate fi observat un poliţist şi o asistentă care instalează în portbagajul maşinii de curse o cutie frigorifică medicală albastră, în care se aflau cele două organe.

 

Cum s-a desfășurat acțiunea polițiștilor din Italia, care au condus cu mare viteză, un Lamborghini

 

Agenții au plecat marţi, 20 decembrie 2022 din Padova, zona de nord-vest şi au livrat un rinichi la spitalul din Modena, apoi l-au transportat pe cel de-al doilea în Capitală, la Roma.

Poliţia rutieră italiană este echipată cu două Lamborghini Huracan, bolizi care dezvoltă peste 600 de cai putere, care ating o viteză maximă de 325 km/h.

Cele două maşini sunt folosite pentru interceptarea şoferilor de autovehicule care au săvârşit infracţiuni, însă sunt repartizate şi în cadrul altor misiuni de urgenţă, cum ar fi transportul de organe.

Și în România a ajuns de curând un Lamborghini, în prim-plan. În imaginile postate pe Tik Tok se poate observa cum șoferul de Lamborghini încearcă să întoarcă pe covorul roșu din holul Parlamentului României, fiind puțin încurcat de covor și de oamenii aflați în trecere.

Consilierul Alin Grigore, din cabinetul preşedintelui Comisiei pentru tineret şi sport a Camerei Deputaţilor, a postat videoclipul – vezi AICI.