FOTOGRAFIA ANULUI: Semnul care a prevestit ACCIDENTUL AVIATIC din Apuseni

Adrian Iovan şi Aurelia Ion şi-au pierdut viaţa după ce un avion de mici dimensiuni de tip BN2 la bordul căruia se afla un echipaj medical a aterizat forţat, luni după-amiază, într-o zonă muntoasă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa judeţelor Cluj şi Alba.

23 ian. 2014, 13:40
FOTOGRAFIA ANULUI: Semnul care a prevestit ACCIDENTUL AVIATIC din Apuseni

In credinta populara, cucuveaua prevesteste un lucru rau, mai exact moartea cuiva. Un fotograf profesionist, Dragos Ciolac a realizat recent la Aeroportul Baneasa din Bucuresti ultima fotografie a aparataului de zbor BN-2 inmatriculat YR-BNP al Academiei de Aviatie din Romania. Mai exact, avionul in care au pierit in urma cu trei zile pilotul Adrian Iovan si medicul Aura Ion. Fotograful, de altfel prieten al regretatului aviator, a imortalizat o cucuvea care statea pe deriva aparatului de zbor!

Am realizat un album foto pe Aeroportul Otopeni si doua zile am stat langa acea aeronava. Abia in ultim azi i-am facut o singura poza. Cand am revazut-o nu mi-a venit sa cred! Ce-i drept, acel avion pe aeroportul Baneasa era comparabil cu o Dacie din 1970 intre limuzine! Nu imi imaginam ca mai putea sa zboare! Mai ales ca statea pe platforma, expus. Nu mi-a venit sa cred cand am auzit ce s-a intamplat!„, a povestit fotograful, proprietarul studioului Dragos Ciolac Photography, pentru wowbiz.ro.

Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion şi-au pierdut viaţa după ce un avion de mici dimensiuni de tip BN2 la bordul căruia se afla un echipaj medical a aterizat forţat, luni după-amiază, într-o zonă muntoasă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa judeţelor Cluj şi Alba.

În urma accidentului au fost răniţi copilotul Răzvan Petrescu şi patru medici – Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Spitalul Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul „Sf. Maria” şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuş, judeţul Bihor.

Echipa medicală din avion mergea de la Bucureşti la Oradea, unde urma să preleveze ficatul de la un donator de peste 60 de ani care a suferit un accident vascular cerebral.

Epava avionului şi victimele au fost găsite de un pădurar, după o căutare de aproximativ cinci ore, la care au participat pompieri salvatori, jandarmi montani, poliţişti, salvamontişti, angajaţi ai Parcului Naţional Munţii Apuseni şi localnici.

Pilotul Adrian Iovan a fost găsit încarcerat, iar studenta era în stop cardio-respirator, cu hipotermie severă, nemaiputând fi salvată.

Epava avionului a fost păzită de jandarmi, pe timpul nopţii, iar miercuri aceasta a fost tăiată şi încărcată în mai multe tractoare, la operaţiune participând reprezentanţii primăriei Horea şi localnici.

Resturile avionului au fost încărcate în tractoare şi coborâte de la locul producerii accidentului până în centrul comunei Horea, pe un traseu dificil de aproximativ 10 – 12 kilometri.

Şeful Comisiei de anchetă privind accidentul aviatic din Munţii Apuseni, Sorin Cimpoieru, a declarat, joi, că epava avionului va fi transportată la Bucureşti, unde va fi conservată pentru continuarea investigaţiilor, precizând că printre cauzele cercetate se numără şi condiţiile meteorologice, transmite corespondentul MEDIAFAX.

El a spus că resturile epavei, depozitate temporar în comuna Horea, vor fi încărcate şi transportate la Bucureşti, unde vor fi depozitate pentru continuarea investigaţiilor.

Cimpoieru nu a dorit să spună locul unde va fi depozitată epava avionului, precizând doar că va fi în Bucureşti, iar aceste detalii depind de CIAS (Centrul de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa aviaţiei civile).