Fotografia care a lăsat fără respiraţie internetul. O căprioară surprinsă în zăpadă cu o săgeată înfiptă în cap. Apelul făcut de un fotograf!

Fotograful Lee-Anne Carver a împărtășit cu internaţii o fotografie incredibilă cu micuţul "Carrot", în speranța salvării căprioarelor rănite. Imaginea a emoţionat mii de persoane care condamnă intervenţia omului în circuitele în care trăiesc animalele sălbatice.

18 dec. 2020, 11:46
Fotografia care a lăsat fără respiraţie internetul. O căprioară surprinsă în zăpadă cu o săgeată înfiptă în cap. Apelul făcut de un fotograf!

Fotografia care a lăsat fără respiraţie internetul. O căprioară surprinsă în zăpadă cu o săgeată înfiptă în cap. Iarna canadiană poate fi dură pentru căprioare, având în vedere temperaturile scad și alimentele devin rare. Dar Carrot, un mascul cu coadă albă care trăiește în nordul Ontario, se confruntă cu o provocare suplimentară: are o săgeată care iese din cap.

Fotografia care a lăsat fără respiraţie internetul. O căprioară surprinsă în zăpadă cu o săgeată înfiptă în cap

„A fost foarte greu de văzut”, a spus Lee-Anne Carver, un fotograf  din orașul Kenora, care i-a pus şi nume tânărul animal.

„Am fotografiat animale de ani de zile și există ceva special la Carrot. Nu seamănă cu niciun cerb pe care l-am întâlnit vreodată ”.

Acum, Carver încearcă să împărtășească situația lui Carrot la cât de mulţi oameni poate, în speranța de a salva căprioara rănită.

În ultimii trei ani, Carrot, care a rămas orfan de căprioară, i-a vizitat pe Carver și soțul ei în curtea casei lor. „Este foarte blând și afectuos”, a spus Carver, potrivit theguardian.com.

Dar săptămâna trecută soțul lui Carver a văzut că cerbul a fost rănit. Când a ieșit în curtea plină cu zăpadă pentru a investiga, a văzut o săgeată neagră înfiptă în capul micuţului cerb.

În ciuda faptului că animalul a suferit o asemenea durere, căprioara părea neobosită. Când s-a dus la Carver să-i adulmece mâna, ea nu a văzut niciun sânge sau semne de infecție.

„A fost foarte deranjant să vezi”, a spus Carver. „Dar încă se purta normal.”

Oficialii locali i-au promis lui Carver că nu vor eutanasia căprioarele rănite, dar ofițerii de conservare și vânătorii au sfătuit să nu scoată șurubul. Deoarece săgeata previne probabil sângerarea, extragerea ei ar putea redeschide rana din cap și provoca infecții.

„Este foarte deranjant. Vreau să pun mâna acolo și să o apuc și să spun: „Iată, te-am reparat, micuţule.” Dar asta nu este posibil. ”

Miercuri după-amiază, ofițeri de poliție și personal din ministerul resurselor naturale din provincie au ajuns la proprietatea Carver, în speranța de a tăia săgeata.

După numeroase încercări de a-l liniști, ofițerii au reușit să-l sedeze și să-și taie jumătatea superioară a săgeții.

Carver a spus că momentul și procesul au fost „ca un vis imposibil” și speră că rana să nu se agraveze.

Cu patru ani în urmă, orașul Kenora a adoptat un regulament care le permite locuitorilor să tragă în cerbi cu arcuri

Carver a început o pagină de Facebook, Carrot the Magic Deer, și a primit mesaje de la susţinători din întreaga lume.

„Internetul este un loc în care toată lumea vrea să se certe despre ceva. Dar Carrot pare să unească oamenii ”, a spus Carver. „A fost atât de copleșitor, așa că vedeți toată această compasiune, care lipsește enorm în lume chiar acum. Există atât de multă suferință în lume în zilele noastre – și suferința lui Morcov – dar el a devenit mai mare decât atât. El ne-a oferit ceva pe care să ne concentrăm chiar acum și ceva de iubit. Și asta înseamnă multe. ”

Citeşte şi: Filmare rară. Cum a prins un lup o căprioară în Munţii Apuseni VIDEO