Fotografia care face înconjurul lumii: Putin, agent sub acoperire la o vizită a lui Ronald Reagan?

Vladimir Putin apare intr-o fotografie realizata in timpul unei plimbari a presedintelui american Ronald Reagan, in mai 1988, in Piata Rosie. Presedintele rus ar fi agent KGB deghizat in turist in imaginea respectiva.

07 mart. 2014, 23:30
Fotografia care face înconjurul lumii: Putin, agent sub acoperire la o vizită a lui Ronald Reagan?

In luna mai a anului 1988, fostul presedinte al SUA, Ronald Reagan, a calatorit la Moscova pentru o intalnire cu Mihail Gorbaciov. Pentru vizita presedintelui american, rusii au reabilitat strazile si au renovat cladirile.

Presedintele Reagan si Prima Doamna au vazut ceea ce era mai frumos din Moscova. In timpul vizitei, seful statului american a adormit la un spectacol de balet de la Teatrul Balshoi, in timp ce sotia lui vizita Leningradul si se adresa studentilor.

Cea mai interesanta parte a vizitei a fost atunci cand Mihail Gorbaciov a dorit sa il prezinte pe Ronald Regan turistilor aflati la Moscova. Celebrul fotograf Pete Souza, prezent la intalnire, i-a spus angajatului serviciului secret rus ca este surprins de intrebarile taioase ale turistilor, iar aceata i-a martirisit ca nimeni de acolo nu este turist si ca toti sunt familii KGB.

In fotografia de mai jos, Reagan vorbeste cu un copil. Omul din spatele copilul, cu un aparat de fotografiat in jurul gatului, a fost identificat ca ar fi fost actualul presedinte al Federatiei Ruse, Vladimir Putin. Sa fi fost Vladimir Putin, fost agent KGB, sub acoperire ca turist in acele momente? Autoritatile ruse neaga faptul ca turistul care avea aparatul de fotografiat la gat este Vladimir Putin, dar fotografia cu asemănarea izbitoare dintre turistul misterios şi Vladimir Putin face deja înconjurul lumii.