Fotografia compromiţătoare a preşedintelui. Nimeni nu se aştepta la aşa ceva GALERIE FOTO

O fotografie care îl înfăţişează pe preşedintele francez, Emmanuel Macron, într-o vizită în Saint Martin, face înconjurului lumii. În imagini apar semne obscene, iar şeful statului poartă o ţinută lejeră şi deloc protocolară.

01 oct. 2018, 09:21

Fotografia a înfuriat Franţa şi imaginile s-au răspândit repede pe reţelele de socializare. Macron apare într-o ţinută lejeră, în mijlocul gazdelor din Saint Martin care i-au făcut o primire „călduroasă” şi la propriu, şi la figurat.

Clişeul acestui moment conţine însă un amănunt mai puţin măgulitor. În imagini, lângă Macron apar la un moment dat doi tineri care îl „încadrează” pe preşedintele Franţei, solicitându-i acestuia să le ofere o fotografie cu ei trei. Macron a acceptat „provocarea”, dar unul dintre cei doi tineri care erau la bustul gol a făcut gestul obscen cu degetul mijlociu ridicat…

Cu toate acestea, Macron pare să nu se fi sinchisit de ceea ce i s-a întâmplat. În schimb, opoziţia franceză prilej de critici a aşteptat.

Marine Le Pen a fost prima care a reacţionat la scenele „nepotrivite” ce l-au vizat pe preşedinte.”Nu avem cuvinte pentru a ne exprima indignarea. Franţa, cu siguranţă nu merita aşa ceva. Este impardonabil!”, a reacţionat Preşedintele Adunării Naţionale, Marine Le Pen, pe Twitter, a informat BFMTV.

Macron nu a făcut un caz din această nefericită ipostază cu cei doi tineri care au apărut alături de preşedinte. Din contră, cei doi i-au prezentat lui Macron şi o fetiţă cu handicap, care voia să îl sărute pe preşedintele francez. Macron a fost încântat şi a asigurat-o la rândul lui că o respecta, la fel ca şi pe toţi francezii, oriunde s-ar afla aceştia. „Aceasta este Republica!”, a mai spus el.