Fotografii inedite cu teroriştii din Boston: Casa din Cecenia şi poze din COPILĂRIE

Imediat ce atacatorul din Boston a fost pus oficial sub acuzare, presa străină a oferit o serie de fotografii inedite care surprind viaţa celor doi fraţi acuzaţi de acte de terorism prin utilizarea de arme de distrugere în masă. Jokar Ţarnaev, tânărul care a supravieţuit, a declarat anchetatorilor faptul că fratele său mai mare, Tamerlan, cel care a decedat, este cel care a plănuit atentatul cu bombă.

24 apr. 2013, 07:44

Agenţia de presă Reuters a pus la dispoziţia cititorilor o serie de fotografii inedite cu tinerii care au plănuit şi înfăptuit atentatul de la Boston, Djohar A. Ţarnev şi Tamerlan Ţarnev, cei doi fraţi din Cecenia.

Citeşte şi Un scriitor american a prezis atacul de la Boston cu 11 ani înainte de tragedie

Suspectaţi că ar fi fost autorii atentatului de la maratonul din Boston, tinerii proveneau din sudul extrem al Rusiei, dintr-o regiune din apropierea Ceceniei, şi trăiau în SUA de cel puţin un an de zile, având rezidenţă permanentă. În timp ce Tamerlan a murit, vineri dimineaţă, după ce a fost capturat de autorităţile americane, în urma unui schimb de focuri, Djohar şi-a revenit şi a început să le ofere poliţistilor informaţii despre atac, declarând că fratele mai mare este vinovat şi că nu a avut nicio organizaţie teroristă în spate, făcând totul pe cont propriu. Djohar era activ pe o reţea socială, VK, un fel de Facebook rusesc, unde a scris chiar şi după atentatul din Boston. El are 19 ani şi a primit o bursă de 2.500 de dolari în 2011, din partea autorităţilor din Cambridge, alături de alţi câţiva zeci de studenţi.

Tamerlan Ţarnev, în vârstă de 26 de ani, a fost arestat în 2009 şi acuzat că şi-a agresat iubita. Imagini cu el apar şi pe un site de fotografie, unde scrie că era boxer.

 

Citeşte şi VIDEO CONTROVERSAT: De ce ar putea crede americanii că Tamerlan Ţarnaev ar fi în viaţă

Tatăl suspectului a declarat că „fiul său este un înger” şi nu crede că cei doi sunt vinovaţi de atacurile sângeroase din timpul maratonului de la Boston.  Contactat telefonic în Rusia, Anzor Ţarnev a spus că Djohar este un băiat foarte inteligent şi îl aşteaptă acasă, în vacanţă.

Unchiul celor doi, intervievat de presa americană, a declarat că Tamerlan „merita să moară”. „Mi-aş fi dorit să nu fi existat niciodată”, a spus acesta.

Citeşte şi Mama teroriştilor de la Boston spune că FBI îi urmărea de mult fiii şi că totul este o ÎNSCENARE