Fotografii UIMITOARE ale celui mai periculos aeroport din LUME

O serie de fotografii de mare impact la public au fost postate în reţeaua internet, la 15 ani de la închiderea unuia din cele mai periculoase aeroporturi din lume şi anume a celui din Hong Kong, după cum a relatat Agerpres.

08 iul. 2013, 07:56

Aeroportul din San Francisco, unde sâmbătă un Boeing 777 al companiei Asiana Airlines s-a prăbuşit, ratând aterizarea este relativ sigur. Accidentul s-a soldat cu doi morţi şi 182 de răniţi. De altfel, acesta este primul accident de acest fel pe aeroportul respectiv. Cel mai periculos aeroport civil a fost considerat până nu demult un mic aeroport din Hong Kong.

Citeşte şi Şocant: Oamenii săraci trăiesc în cuşti la Hong Kong

El a fost închis în anul 1998 tocmai din cauza numărului mare de accidente – 12, în care au murit 270 de persoane. Dar zborul cel mai dezastruos datează din 1965, când un avion de linie s-a prăbuşit în apă, iar 59 de pasageri s-au înecat. Printre alte accidente grave soldate cu victime omeneşti figurează catastrofa aeriană din 1967, produsă în timpul unui taifun, când au decedat 24 de călători, în timpul aterizării. Un alt accident asemănător s-a produs şi în 1993.

O serie de fotografii realizate între 1992 şi 1998 de profesorul de limbă engleză Daryl Scott Chapman (41 de ani), care trăieşte la Hong Kong de la vârsta de 16 ani, au fost postate recent pe internet. Pista cu o lungime de 3 km era situată într-o zonă dens populată a oraşului, chiar la marginea uscatului. Mai mult, aeroportul era înconjurat de dealuri înalte, ceea ce făcea dificilă aterizarea avioanelor. Una din aceste fotografii arată un avion al companiei Cathay Pacific, care zboară între clădiri pentru a ateriza pe aeroportul Kai Tak.

Citeşte şi Cum arată cel mai periculos aeroport din lume FOTO