Fotomodelul Bar Refaeli se căsătoreşte joi. Nunta ei a provocat polemici în Israel

Fotomodelul israelian Bar Refaeli se va căsători într-o ceremonie tradițională evreiască joi, în orașul Haifa, iar măsurile de securitate anunțate pentru această ocazie au generat deja numeroase comentarii critice pe rețelele sociale din țara de origine a frumoasei blonde.

20 sept. 2015, 18:16
Fotomodelul Bar Refaeli se căsătoreşte joi. Nunta ei a provocat polemici în Israel

Calificată drept „evenimentul monden al anului” în Israel, nunta cu aproximativ 300 de invitați va fi organizată într-un complex turistic de lângă Haifa, se va prelungi pe durata întregului sfârșit de săptămână și va costa în jur de 352.000 de euro, potrivit Agerpres.

Iniţial, s-a anunţat că spațiul aerian de deasupra zonei respective va fi închis, fiind permisă doar folosirea unor drone pentru supraveghere. Măsura a provocat indignarea a numeroși israelieni, inclusiv a unor piloți și operatori de zbor.

Ministerul israelian al transporturilor, Israel Katz, a anulat duminică decizia aviației civile de a închide spațiul aerian al zonei în care se va desfășura nunta fotomodelului Bar Refaeli. Hotărârea a fost luată ca urmare a criticilor din presă și din rețelele sociale.

Instituirea acestei restricții fusese solicitată din motive de securitate, dar mai ales pentru ca fastuoasa ceremonie prin care starul podiumurilor de modă își va uni destinul cu omul de afaceri israelian Adi Ezra să poată fi filmată și de sus, cu ajutorul a cinci drone și a două elicoptere. Privilegiul acordat top-modelului a generat însă nemulțumiri, dintre care unele exprimate în editorialul publicat duminică de ziarul ‘Haaretz’.

Invitația de nuntă cere participanților să se prezinte cu documente de identitate și să nu folosească ‘telefoane, aparate foto sau camere de luat vederi’, iar personalul complexului a fost obligat să semneze angajamente de confidențialitate.

Inclusiv decizia mirilor de a apela la un rabin ultra-ortodox pentru oficierea căsătoriei este un subiect intens discutat. Având în vedere că pentru a fi recunoscut de Ministerul de Interne, actul căsătoriei trebuie încheiat de un rabin, mediile progresiste din Israel și-au exprimat dezamăgirea pentru faptul că fotomodelul nu a optat pentru o ceremonie alternativă, prin care să denunțe lipsa instituției căsătoriei civile sau a celei pentru persoane de același sex.