FR de Gimnastică, reacţie la protestul lui Drăgulescu în legătură cu premierile: Atitudinea lui e corectă

Preşedintele Federaţiei Române de Gimnastică, Adrian Stoica, a declarat, luni, agenţiei Mediafax, că i se pare corectă atitudinea gimnastului Marian Drăgulescu referitor la premierea echipei naţionale de handbal feminin.

28 dec. 2015, 13:26
FR de Gimnastică, reacţie la protestul lui Drăgulescu în legătură cu premierile: Atitudinea lui e corectă

Mi-a plăcut poziţia lui (a lui Marian Drăgulescu – n.r.), mi se pare că este o atitudine corectă şi nu văd de ce nu ar fi corectă atitudinea, dacă vorbim de Marian Drăgulescu, gimnast cu 10 medalii mondiale. Sigur că este un rezultat foarte bun al fetelor de la handbal, nimeni nu spune nu, dar cred că trebuie păstrată o anumită corectitudine„, a declarat Adrian Stoica, agenţiei Mediafax.

Citeşte şi Protest EXTREM al gimnastului MARIAN DRĂGULESCU. „Vin în faţa Guvernului!”

În privinţa unui protest al sportivilor în faţa Guvernului, anunţat de Marian Drăgulescu pe Facebook, şeful FRG a precizat că nu cunoaşte detalii şi nu comenteză.

Guvernul Cioloş a premiat, săptămâna trecută, jucătoarele naţionalei de handbal cu câte 60.000 de lei pentru medalia de bronz cucerită la Campionatul Mondial din Danemarca, faţă de 14.800 de lei cât prevede legea pentru o medalie de bronz mondială, suma putând fi dublată, tot conform normelor legale în vigoare. Premiul acordat fiecărei handbaliste a fost suplimentat însă printr-o decizie a Executivului.

Citeşte şi Protestul lui Marian Drăgulescu ia amploare. Alţi campioni i s-au alăturat împotriva Guvernului

Măsura luată de Guvern a fost „amendată” de mai mulţi sportivi din ramuri individuale, care au cucerit medalii mondiale în 2015 şi care au fost premiaţi cu sume mai mici.

Astfel, într-o campanie declanşată zilele trecute pe Facebook de Corina Drăgulescu, soţia gimnastului Marian Drăgulescu, se cer drepturi egale la premieri pentru sportivii medaliaţi mondial în 2015, dar şi sprijinul echipei naţionale de handbal feminin în acest demers.