France Football: România nu ştie numai să se apere

Publicaţia France Footbal a ajuns la concluzia că echipa Românie ştie mai mult decât să se aprere, după amicalul încheiat scor 0-0, cu Spania şi i-a remarcat din acest meci pe Nicuşor Stanciu şi pe Adrian Popa.

28 mart. 2016, 03:11
France Football: România nu ştie numai să se apere

„Neînvinşi în preliminariiile Euro (5 victorii şi 5 egaluri, 8 meciuri fără gol primit, două goluri încasate în total), România ştie evident să se apere, dar nu numai atât. Dacă echipa-bloc este foarte solidă şi puternică fizic în acelaşi timp, mijlocaşii ştiu de asemenea să se proiecteze rapid în atac şi să creeze pericol în defensiva adversă. În faţa unei La Roja remaniată, elevii lui lordănescu şi-au creat cele mai bune ocazii şi ar fi putut da lovitura de mai multe ori dacă Iker Casillas nu ar fi fost ireproşabil. De reţinut că Andone şi ai săi au trimis opt şuturi pe poartă, faţă de două Spania”, a scris sursa citată.

France Football prezintă apoi caracterizarea evoluţiilor lui Nicuşor Stanciu şi Adrian Popa. Pentru primul, France Football îi recomandă lui Didier Deschamps şi elevilor lui să îl urmărească îndeaproape.

„Promisiunea Nicolae Stanciu. A înscris singurul său gol în faţa Lituaniei, miercuri, la a doua selecţie (a intrat în minutul 65). Titular duminică seară, Nicolae Stanciu a fost jucătorul care a ieşit cel mai mult în evidenţă. Rapid, inspirat şi foarte tehnic, tânărul mijlocaş de 22 de ani de la Steaua i-a făcut pe Pique&Co să treacă prin toate situaţiile. Ca o nălucă, el a reuşit câteva accelerări greşit exploatate de ai săi, din nefericire. Fără complexe, cel care nu a jucat în preliminarii şi-a permis un lob (ratat) de la mijlocul terenului după ce l-a văzut pe Casillas avansat. De urmărit cu mare atenţie”, a notat France Football.

Şi „percutantul” Adrian Popa i-a impresionat pe francezi.

„Deşi nu are, la 27 de ani, decât 13 selecţii şi un gol, Adrian Popa a făcut o puernică impresie în timpul pe care l-a petrecut pe gazon împotriva Spaniei. Incisiv şi percutant, mijlocaşul Stelei a fost la originea tuturor acţiunilor ofensive ale coechipierilor săi. Foarte orientat pe atac, nu a ezitat să pun foc în defensiva adversă prin driblingurile şi prin iniţiativele sale bine gândite. Chiar dacă nu prea a jucat în preliminarii (cinci meciuri, dintre care trei ca titular),ar trebui să aibă un ochi pentru el, dacă se vor intersecta la 10 iunie”, a precizat sursa citată.

Echipa naţională a României a terminat la egalitate, duminică, pe teren propriu, scor 0-0, cu reprezentativa Spaniei, într-un meci amical disputat pe Cluj Arena.

România şi Franţa vor deschide, la 10 iunie, pe stadionul din Saint-Denis, turneul final al Euro-2016.

„După tristul egal contra Italiei (1-1), Spania a fost ţinută pe loc cu .n alt egal enervant în România (0-0). Puţin îngrijoraţi, aliniind o echipă secundă,a suferit uneori în faţa surprinzătorilor români/ La rândul lor, aceştia din urmă au suferit în primele zece minute, dar Tătăruşanu a oprit încercările lui Pique şi Pedro (’10 şi ’11), înainte de a fi din nou bine poziţionat la un şut al fundaşului barcelonez (’47). În faţă, Stanciu s-a distins şi l-a încercat pe Iker Casillas de mai multe ori. Adversară a Franţei la Euro, această Românie e greu de mişcat”, a scris publicaţia sportivă franceză.

„În şase meciuri jucate în România, Spania nu a câştigat niciodat împotrva localnicilor. Este selecţionata care a reuşit cel mai bine în faţa”, a continuat L’Equipe.

Nicolae Stanciu este jucătorul care i-a impresionat pe francezi din echipa lui Iordănescu. „În faţa Lituaniei, evoluţia sa tumultuoasă a sedus ţara şi pe selecţioner. Astfel că a fost ttularizat împotriva dublei campioane europene şi a confirmat. Mijlocaşul ofensiv al Stelei a avut a fost foarte prezent în ofensivă, obligându-l pe Casillas la două parade, în ’28 şi ’33. Căutând mereu spaţii, el a trimis un lob de la 45 de metri într-o situaţie de 3-2, în minutul ’76. A fost singura lui decizie greşită în aceastăs eară”, l-a caracterizat L’Equipe pe Stanciu.

Echipa naţională a României a terminat la egalitate, duminică, pe teren propriu, scor 0-0, cu reprezentativa Spaniei, într-un meci amical disputat pe Cluj Arena.