Francezii şochează: Frontul Naţional propune ERADICAREA imigraţiei BACTERIENE

În căutarea unei victorii istorice în nordul Franței, la alegerile regionale din decembrie, liderul extremei drepte Marine Le Pen a provocat marți indignare cu un program prin care propune 'eradicarea imigrației bacteriene', relatează AFP, citată de Agerpres. 

11 nov. 2015, 14:48
Francezii şochează: Frontul Naţional propune ERADICAREA imigraţiei BACTERIENE

Trecută neobservată până acum, această propunere a fost dezvăluită de cotidianul regional La Voix du Nord.

Programul sanitar al Marinei Le Pen, candidată din partea partidului său, Frontul Național (FN), căreia toate sondajele recente îi anunță victoria în cel de-al doilea tur de scrutin, la 13 decembrie, exprimă voința de a ‘denunța și eradica orice formă de imigrație bacteriană’. ‘Spitalele se confruntă cu prezența alarmantă a unor boli contagioase care nu sunt specifice continentului european și sunt legate de afluxul migratoriu. Refuzăm ca sănătatea compatrioților noștri să fie pusă în pericol’, se arată în programul citat.

Toți adversarii din regiune ai liderului FN, fie ei de stânga sau de dreapta, și-au exprimat unanim indignarea. ‘Imundă și pestilențială, xenofobia lui MLP (Marine Le Pen — n.r.) frizează nebunia’, spun aceștia la unison. Liga drepturilor omului a acuzat FN că-și asumă ‘fățiș puncte de vedere rasiste’.

Contactat de AFP, responsabilul pentru presă al campaniei Marinei Le Pen, Sébastien Chenu, a vorbit de ‘un lapsus’, afirmând că documentul publicat este ‘un copy-paste nereușit’. Potrivit declarațiilor sale, ‘versiunea oficială va fi inclusă în programul’ pe care Marine Le Pen ar urma să-l prezinte sâmbătă.

Eurofob și antiimigrație, FN și-a axat în mare campania pentru alegerile regionale franceze pe lupta împotriva ‘subminării pe care o reprezintă migrația’.

Franța a fost afectată într-o mică măsură de afluxul de migranți de la porțile UE, din ultimele luni, dar chestiunea imigrației este sensibilă în nord, ca urmare a situației din portul Calais. Mii de imigranți care încearcă să ajungă în Anglia staționează de luni de zile în condiții precare în apropiere de acest oraș.

Frontul Național a înregistrat mai multe succese electorale începând cu anul 2014, însă, în cazul unui rezultat bun la scrutinul regional din decembrie, pentru prima dată această formațiune de extremă dreapta ar putea ajunge să guverneze o regiune din Franța. În ciuda numeroaselor scandaluri în care a fost implicată Marine Le Pen, unul din trei alegători francezi își declară susținerea față de liderul FN. Un sondaj recent realizat de Ifop-JDD releva că la alegerile regionale din decembrie Marine Le Pen ar obține 39% din voturi în regiunea Nord-Pas-de-Calais.