Francezii sunt prea trişti pentru a mai bea şampanie. Consumul a scăzut în 2012

Francezii beau mai puţină şampanie şi cheltuiesc mai puţin pe jucării, pentru că taxele mai ridicate, situaţia economică tot mai dificilă şi emigrarea mai multor personalităţi afectează buna dispoziţie a populaţiei.

24 dec. 2012, 19:30
Francezii sunt prea trişti pentru a mai bea şampanie. Consumul a scăzut în 2012

Există o supărare, o tristeţe în rândul populaţiei franceze în acest moment, ceea ce a condus la consumarea a ceva mai puţină şampanie în acest an. Consumul de şampanie merge mână în mână cu dispoziţia ţării. Astăzi nu avem parte de o dispoziţie favorabilă sărbătorii„, comentează pentru Financial Times Paul-Francois Vranken, preşedinte şi director general al producătorului de şampanie Vranken Pommery Monopole.

Potrivit agenţiei Mediafax, dispoziţia francezilor s-a înrăutăţit în ultimele zile, pe fondul disputei dintre guvernul de stânga şi actorul Gerard Depardieu, care a criticat planul preşedintelui Francois Hollande de a majora, de la 1 ianuarie, la 75% taxa aplicată locuitorilor cu cele mai ridicate venituri.

Depardieu a declarat săptămâna trecută că va renunţa la cetăţenie după ce ar fi fost „insultat” de premierul Jean-Marc Ayrault, care a calificat decizia actorului de a se muta în Belgia drept „patetică”.