Francois Hollande cere ca embargoul împotriva Cubei să fie „ridicat definitiv”

Președintele francez François Hollande a cerut sâmbătă 'ridicarea definitivă' a embargoului care 'penalizează' Cuba, reacția sa survenind după anunțul privind decesul fostului lider de la Havana, Fidel Castro, transmite AFP.

26 nov. 2016, 12:23
Francois Hollande cere ca embargoul împotriva Cubei să fie „ridicat definitiv”

Trebuie ‘să poată exista o deschidere, un schimb și ca statul cubanez să poată fi privit pe deplin în comunitatea internațională drept un partener’, a subliniat Hollande, într-o declarație de presă la Antananarivo, capitala Madagascarului, unde sâmbătă s-a deschis cel de al XVI-lea Summit al Francofoniei.

‘Franța privește Cuba ca pe un partener’, a adăugat președintele francez, primul șef de stat care, în mai 2015, s-a deplasat în Cuba după apropierea anunțată de Washington și Havana în decembrie 2014.

CITEŞTE ŞI FIDEL CASTRO a murit. Liderul cubanez avea 90 de ani

‘Chiar dacă, în mai multe rânduri, am denunțat încălcările drepturilor omului în Cuba, am considerat întotdeauna că embargoul este o decizie unilaterală inacceptabilă’, a continuat Hollande.

‘Fidel Castro a fost o mare figură a secolului al XX-lea. El a suscitat multă speranță prin revoluția cubaneză și a fost, pentru multe popoare din America Latină și nu numai, la un moment dat un punct de reper’, chiar dacă ‘au existat și deziluzii’, a mai amintit președintele socialist francez.