Francois Hollande: Decizia britanicilor de a ieşi din UE nu poate fi „reportată” sau „anulată”

Decizia Marii Britanii de a părăsi Uniunea Europeană nu poate fi 'reportată' sau 'anulată', a declarat vineri președintele francez Francois Hollande după o întrevedere bilaterală cu premierul britanic David Cameron, considerând că procesul de ieșire trebuie pus cât mai rapid în aplicare, transmite AFP.

01 iul. 2016, 18:42
Francois Hollande: Decizia britanicilor de a ieşi din UE nu poate fi „reportată” sau „anulată”

Apartenența la Uniunea Europeană are avantaje. Iar asta, cred, încep să înțeleagă britanicii. Cei care au putut fi tentați de ‘Brexit’ sunt pe cale să mai reflecteze la acest lucru„, a spus șeful statului francez, în marja ceremoniilor de comemorare a centenarului Bătăliei de pe Somme la Thiepval (nordul Franței), pe care le-a prezidat cu David Cameron.

Însă decizia a fost luată și nu poate fi reportată sau anulată. Acum trebuie asumate consecințele„, a declarat Hollande în fața presei.

Deși nu era prevăzut în program, președintele francez a avut în cele din urmă o discuție scurtă de circa 10 minute minute cu David Cameron la sfârșitul ceremoniei organizate la Memorialul de la Thiepval pentru a comemora sângeroasa Bătălie de pe Somme (1,2 milioane de morți și răniți).