Francois Hollande, huiduit şi insultat de agricultori

Președintele francez François Hollande a fost huiduit și insultat, sâmbătă dimineață, la inaugurarea Salonului Internațional de Agricultură de la Paris, într-un climat extrem de tensionat cauzat de criza sectorului agricol, relatează AFP, citată de Agerpres.

27 feb. 2016, 09:27
Francois Hollande, huiduit şi insultat de agricultori

Fermierii francezi, mai ales crescătorii de porcine și bovine și producătorii de lapte sunt dintre cei mai afectați la nivel european ca urmare a embargoului rus, a scăderii masive a cererii chineze și a renunțării la cotele europene pentru produsele lactate.

”Dacă mă aflu astăzi aici este pentru a arăta că există solidaritate națională și pentru a face totul pentru a ajuta agricultura”, a declarat șeful statului francez, după sosirea sa la ”cea mai mare fermă din Franța”, așa cum a numit el Salonul Internațional de Agricultură organizat în sudul Parisului.

Calmul nu a durat însă mult și, la circa o oră de la debutul vizitei lui Hollande, fermierii l-au huiduit pe acesta și au scandat ‘Demisia!’.

Citeşte şi Justiţia franceză a aprobat expulzarea zonei de sud a „junglei” de la Calais

Alți fermieri prezenți la târg l-au numit ‘laș’ pe președintele francez, despre care au spus că nu este ‘bun de nimic’.

Aproximativ 700.000 de vizitatori sunt așteptați la Salonul Internațional de Agricultură de la Paris, care se va încheia pe 6 martie, menționează AFP.