Frankenstein din lumea animalelor: Iepurele cu coarne FOTO

Un iepuraş din Minnesota, SUA, a devenit faimos pe internet datorită...coarnelor sale. Animăluţul suferă, însă, de o boală care duce la creşterea unor tumori pe faţa sa.

03 iul. 2013, 09:27
Frankenstein din lumea animalelor: Iepurele cu coarne FOTO

Iepuraşul a fost poreclit Frankenstein din cauza aspectului său bizar. El este infectat cu virusul papilloma Shope, care a cauzat creştera mai multor tumori sub formă de coarne pe faţa sa. Din păcate, acesta pot creşte atât de mari, încât să îl împiedice pe animăluţ să mănânce, iar aceasta va muri prin înfometare.

Gunnar Boettcher, în vârstă de 20 de ani, din St. Peter, Minnesota, a găsit iepurele în pădure. El şi fratele lui au realizat un „documentar amuzant” pe care l-au postat pe Facebook.

Iepurii care suferă de această boală stau la baza mitului despre „jackalope”, un iepure cu coarne de antilopă. Poveştile despre iepuraşii cu coarne au apărut şi în cărţile ştiinţifice din secolele trecut, precum Tableau encyclopédique et méthodique din 1789.

Virusul papilloma Shope, care a fost prima dovadă a unui cancer provocat de un virus, poartă numele cercetătorului dr. Richard E. Shope, care l-a descoperit în anii 1930. Cercetările sale au fost benefice pentru oameni, iar acest virus a fost folosit ca model şi pentru viruşii papilloma care afectează oamenii şi pentru vaccinul HPV. El a fost folosit pentru a investiga terapiile antivirale.