Frankenstein, varianta rusă: Un informatician îşi oferă CAPUL pentru TRANSPLANT VIDEO

Un informatician rus, afectat de o boală care îi atrofiază muşchii încetul cu încetul, s-a oferit voluntar pentru a experimenta primul transplant de cap.

10 apr. 2015, 10:20
Frankenstein, varianta rusă: Un informatician îşi oferă CAPUL pentru TRANSPLANT VIDEO

Bărbatul ar urma, practic, să primească un trup nou de la un pacient aflat în moarte cerebrală. Cel care ar putea face acest lucru posibil este un specialist italian, supranumit de toţi „Doctor Frankenstein”.

Toată povestea pare a fi desprinsă dintr-un film SF, dar ar putea deveni curând cât se poate de reală. Personajul principal ar putea fi Valeri, în vârstă de 30 de ani. Tânărul suferă de distrofie musculară, o boală care îl decimează pe zi ce trece, potrivit România TV.

Rusul este dispus să se lase pe mâna doctorului italian Sergio Canavero. Această tehnică este echivalentă cu primul pas în spaţiu al unui om, pentru că va ajuta a sute de mii de persoane care se află în situaţii chiar mai regretabile decât a mea.

Valeri este dispus să se lase decapitat, conform procedurii doctorului Canavero, pentru a primi un corp sănătos în locul celui cu care s-a născut.

Operaţia ar dura câteva zile şi ar fi nevoie de 150 de medici, asistente şi tehnicieni care ar lucra în schimburi.

„Am lucrat la acest proiect în ultimii 30 de ani, cred că e o perioadă foarte lungă, şi am rezolvat toate piedicile. Am făcut anunţul când am fost sigur că operaţia poate fi dusă la bun sfârşit”, a afirmat Canavero.

Canavero susţine că cercetarile pe care le-a făcut până acum pe animale i-au dovedit că poate reconecta fără probleme măduva spinării. Medicul italian speră să facă prima operaţie de acest gen în cel mult doi ani.