Franţa a depistat 19 variante noi de coronavirus. Cât de contagioase sunt şi ce spun experţii despre răspândirea lor

Bruno Lina, membru al consiliului științific de gestionare a epidemiei de COVID-19 din Franța, spune că au fost depistate 17 tulpini ale coronavirusului.

10 feb. 2021, 14:57
Franţa a depistat 19 variante noi de coronavirus. Cât de contagioase sunt şi ce spun experţii despre răspândirea lor

Variante mai contagioase ale noului coronavirus au luat amploare în Franţa, dar răspândirea lor nu este în prezent atât de rapidă pe cât se temea inițial, a declarat miercuri Bruno Lina, citat de Reuters. „Deocamdată, avem sentimentul că răspândirea acestor variante este oarecum restrânsă”, a declarat Lina pentru radio France Inter.

El a adăugat că varianta detectată pentru prima dată în Marea Britanie reprezintă acum aproximativ 30-35% din cazurile de COVID-19 în regiunea Paris / Ile-de-France și că cea care provine din Africa de Sud reprezintă 2-3% din cazurile de COVID-19 existente în Franța în prezent.

Citeşte şi Sindicatul medicilor şcolari din Franţa cere întreruperea cursurilor pentru o lună

În acelaşi timp, Franța a decis să prelungească din nou starea de urgență sanitară la nivel național, până la 1 iunie 2020, pe fondul pandemiei de coronavirus. Starea de urgenţă sanitară permite impunerea de restricţii, inclusiv privind deplasarea.

Franţa a raportat până în prezent 3,4 milioane de cazuri de coronavirus şi 79.572 de decese. De mai bine de două săptămâni la nivel național este în vigoare o interdicţie de circulaţie pe timpul nopţii la nivel naţional, părăsirea locuinţei după ora 18:00 nefiind permisă decât în situaţii excepţionale.

La nivel mondial, până în prezent au fost raportate 106,6 milioane de cazuri de coronavirus şi 2,33 de milioane de decese, potrivit datelor centralizate de Universitatea Johns Hopkins (SUA).

Cele mai afectate ţări sunt Statele Unite, India, Brazilia, Marea Britanie şi Rusia.

Citeşte şi România a depăşit Germania, Franţa şi Italia la rata de vaccinare anti-Covid