Franţa: A fost identificat al doilea criminal islamist în cazul preotului decapitat în biserică

Cel de-al doilea autor al atacului comis într-o biserică din Saint-Etienne-du-Rouvray, în Normandia, în urma căruia un preot catolic a fost ucis, a fost "identificat oficial" ca fiind Abdel Malik Nabil Petitjean, 19 ani, au informat surse judiciare franceze.

28 iul. 2016, 07:33
Franţa: A fost identificat al doilea criminal islamist în cazul preotului decapitat în biserică

Potrivit unei surse apropiate Parchetului francez, cel de-al doilea terorist se afla în atenția serviciilor de informații franceze pentru radicalizare din data de 29 iunie.

Primul autor al atacului a fost identificat ca fiind Adel Kermiche, un francez de 19 ani, consemnat la domiciliu și condamnat să poarte o brățară electronică după ce a fost eliberat din închisoare în luna martie. A fost identificat şi cel de-al doilea terorist, potrivit lefigaro.fr.

„După compararea ADN-ului, cel de-al doilea terorist a fost identificat ca fiind Abdel-Malik Nabil Petitjean, născut în 14 noiembrie 1996, Saint-Dié-des-Vosges”, în Lorena, a mai spus aceeaşi sursă.

Cartea sa de identitate a fost găsită la domiciliul lui Adel Kermiche – celălalt autor al atacului de marţi – şi revendicat de către Statul Islamic. Adel Kermiche era originar din Mont-Saint-Aignan (Seine-Maritime). În cazierul lui nu figurează nicio condamnare, însă era cunoscut de poliţia antiteroristă pentru faptul că a încercat de două ori să fugă în Siria, în 2015, informează aceeaşi publicaţie.

Citeşte şi Francois Hollande: Ameninţarea islamistă în Europa nu a fost niciodată atât de mare

Cei doi criminali jihadişti au ucis, marţi dimineaţă, cu o armă albă (cuţit, n.r.), un preot catolic şi a rănit grav un enoriaş al lăcaşului de cult unde s-a produs abominabila crimă înainte ca forţele de ordine franceze să îi anihileze la ieşirea din lăcaşul de cult catolic.

Les deux assaillants, qui se revendiquaient de l’organisation djihadiste, ont tué mardi matin à l’arme blanche un prêtre et gravement blessé un fidèle avant d’être abattus par les forces de l’ordre à leur sortie de l’église.