FRANTA – BELGIA ONLINE. Se decide prima finalistă a CAMPIONATULUI MONDIAL DE FOTBAL 2018

FRANTA - BELGIA ONLINE. Pentru a patra oară consecutiv, o echipă de pe continentul nostru va câştiga Cupa Mondială. Ultima ţară non-europeana care a câştigat trofeul a fost Brazilia, acum 12 ani

09 iul. 2018, 17:41
FRANTA – BELGIA ONLINE. Se decide prima finalistă a CAMPIONATULUI MONDIAL DE FOTBAL 2018

FRANTA – BELGIA ONLINE. Europa se îndreaptă spre o „cvadruplă” istorică la Cupa Mondială, după ce patru reprezentative europene sunt prezente în semifinalele competiţiei din Rusia. Deja învingătoare la precedentele trei ediţii (Italia în 2006, Spania în 2010 şi Germania în 2014), Europa va obţine al patrulea succes consecutiv prin Franţa, Belgia, Anglia sau Croaţia.  Înainte de această „cvadruplă”, Europa s-a mai impus de două ori consecutiv o singură dată, la victoriile Italiei din 1934 şi 1938. Adică în urmă cu 80 de ani.

Pentru prima oară în istoria Cupei Mondiale, nicio reprezentativă dintre Brazilia, Argentina sau Germania nu este prezentă în ultimul „careu”. Niciuna dintre cele trei selecţionate care au disputat cele mai multe semifinale nu se află în „careul de aşi”: Brazilia (12 prezenţe în semifinale), Germania (8) şi Italia (7). Brazilia a fost eliminată în sferturi, Germania în faza grupelor, iar Italia nu s-a calificat. A patra echipă din acest clasament, Franţa (6), a ajuns în semifinale şi joacă, marţi, cu Belgia.

Semifinalele se vor disputa fără niciunul dintre primii patru clasaţi la ultima ediţie a Balonului de Aur. Cristiano Ronaldo (câştigător) a fost eliminat în optimi, la fel ca şi Lionel Messi (locul II la Balonul de Aur). Neymar (locul 3) a fost eliminat în sferturi, iar Gianluigi Buffon (locul 4), nici măcar nu a fost prezent la CM. Această absenţă este rară: din 1962 nu s-a mai întâmplat aşa ceva. Italia lui Omar Sivori (I) şi Spania lui Luis Suarez (II) au „dispărut” încă din faza grupelor, iar Anglia lui Johnny Haynes (III) şi URSS lui Lev Iaşin (4) au fost eliminate în sferturi.

Franţa – Belgia şi Croaţia – Anglia sunt semifinalele, dar există  varianta unei finale inedite. Cea mai bună performanţă a Belgiei este locul patru obţinut în 1986, iar Croaţia a fost a treia în 1998. După 1990 este doar a doua oară când apare această eventualitate. În 2002, finala a avut loc între Brazilia şi Germania, dar Turcia şi Coreea de Sud s-ar fi putut întâlni în semifinale. În 1998, Franţa şi Croaţia nu ajunseseră până atunci în finală, dar s-au întâlnit în semifinale, unde s-a impus Franţa.

FRANTA – BELGIA ONLINE. Franţa este pregătită pentru ”orice scenariu” şi are toţi jucătorii disponibili pentru întâlnirea din semifinalele Cupei Mondiale 2018 împotriva Belgiei, a declarat selecţionerul Didier Deschamps.

„Nimeni nu este indisponibil, chiar dacă la antrenamentul de luni am odihnit patru jucători. A fost o măsură de precauţie”, a spus Deschamps, la Sankt Petersburg, cu o zi înaintea partidei cu belgienii.

El a spus că adversara Les Bleus a făcut un meci extraordinar contra Braziliei după un plan bine stabilit. ”Vor face aşa ceva şi cu noi? Probabil”, a menţionat tehnicianul.

El a adăugat însă că jucătorii săi sunt pregătiţi pentru a face faţă oricărui scenariu al oponentului.

FRANTA – BELGIA ONLINE. ”Vom fi pregătiţi şi ne vom adapta jocului belgienilor, oricare ar fi acesta. Suntem gata şi m-am asigurat că jucătorii vor face faţă oricărui scenariu posibil, atât la începutul meciului cât şi pe parcurs, în cazul în care ceva se schimbă”, a dat asigurări Deschamps.

Franţa şi Belgia se vor confrunta marţi seara în prima semifinală la CM 2018, pe stadionul din Sankt Petersburg. ”Dacă nu suntem campioni mondiali nici de data aceasta, atunci nu se va mai întâmpla niciodată”, a declarat Jean-Marie Pfaff, fostul mare portar al naţionalei de fotbal a Belgiei, înaintea semifinalei de marţi cu Franţa, de la Cupa Mondială 2018.

„În Mexic, în 1986 (când Belgia a încheiat pe locul 4 – n. r.), am fost o generaţie de aur. Aceasta e strălucitoare”, a afirmat Pfaff, în vârstă de 64 de ani, pentru agenţia DPA.

„Franţa va fi un adversar redutabil în semifinală, dar cred că belgienii şi englezii se vor întâlni în finală şi noi vom câştiga. Noi am fost până acum cea mai bună echipă a turneului. E o generaţie extraordinară, care joacă de mulţi ani împreună şi care a învăţat de la Mondialul 2014 şi de la EURO 2016”, a spus Pfaff.

„E de asemenea foarte important să putem folosi două echipe complet diferite. Am văzut contra Angliei că ne putem impune cu o echipă B. Argentina îl are pe Messi, Brazilia pe Neymar, dar noi avem mai mulţi jucători incredibili. Cu Hazard, De Bruyne şi Lukaku în atac, e greu să-i ţii pe toţi”, a adăugat el.

Pfaff a insistat asupra importanţei selecţionerului Roberto Martinez, pe care l-a numit „un mentor pentru jucători”. El a evidenţiat şi activitatea predecesorului lui Martinez, Marc Wilmots.

Dacă Hazard va ridica trofeul după finala de la Moscova, Belgia „va exploda”, potrivit lui Pfaff. „Ar fi un miracol pentru o ţară atât de mică, comparabil la scară redusă cu ce a realizat Danemarca la EURO 1992. Orice s-ar întâmpla, această echipă a reuşit deja lucruri extraordinare şi sper că va profita de această ocazie. În 1986, noi am fi putut juca finala cu Germania dacă n-ar fi fost două ofsaiduri semnalate greşit împotriva noastră în prima repriză a meciului cu Argentina. De data asta, şansa e cu atât mai mare cu cât echipele mari sunt deja eliminate”, a spus el.

Într-un interviu pentru agenţia SID, Pfaff a estimat că fostul mare atacant francez Thierry Henry, care este unul dintre secunzii lui Roberto Martinez, „va fi principalul adversar al Franţei” în meciul de marţi.