Cadou istoric din partea Franței pentru Statele Unite ale Americii. „Sora cea mică” sosește la New York

Franța va dărui Statelor Unite ale Americii un cadou istoric chiar de Ziua Independenței. Este vorba de "sora cea mică" a celei mai emblematice statui de pe continent.

09 iun. 2021, 23:24
Cadou istoric din partea Franței pentru Statele Unite ale Americii. „Sora cea mică” sosește la New York

Franța

va dărui un cadou inedit Statelor Unite ale Americii, cu ocazia celebrării Zilei Independenței pe continentul celor 50 de state. Orașul New York va avea parte de o a doua Statuie a Libertății, denumită „sora cea mică”, o statuie monument, construită din bronz, ce va fi dăruită de francezi.

„Sora cea mică” a  Statuii Libertății este de 16 ori mai mică decât monumentul inițial, amplasat în 1886, în portul Liberty Island. Noua Statuie a Libertății va fi amplasată pe Insula Elis, în perioada 1-5 iulie. Monumentul, care se află la un muzeu din centrul Parisului, a fost deja încărcat într-un container de transport. Statuia, creată în 2009, cântărește 450 de kilograme și măsoară aproximativ 3 metri înălțime. Sora cea mică a Statuii Libertății este o replică exactă a monumentului original, care a fost dăruit tot de francezi, americanilor, la sfârșitul secolului al nouăsprezecelea.

Franța consolidează relațiile cu Statele Unite ale Americii

„Statuia simbolizează libertatea și lumina care există în lume. Vrem să trimitem un mesaj simplu: Prietenia noastră cu Statele Unite ale Americii este foarte importantă, în special la acest moment. Trebuie să conservăm și să apărăm această prietenie.”, a menționat directorul muzeului din Franța.

„Sora cea mică” a Statuii Libertății o reprezintă pe zeița romană a libertății și are aceleași elemente simbolice ca originalul, corona cu cele șapte raze orientate către lume, tableta inscripționată cu data Zilei Independenței și lanțurile rupte ce semnifică abolirea sclaviei pe continentul american.

Statuia originală a ajuns în Statele Unite ale Americii în 1886 și a fost un cadou din partea Franței, menit să consolideze relațiile franco-americane, titrează CNN.