Franţa, cea mai ridicată rată de participare la votul europarlamentar din ultimii 40 de ani

Prezența la urne la ora 12:00 la scrutinul europarlamentar organizat în Franța metropolitană a fost de 19,26%, cea mai ridicată rată de participare înregistrată la această oră, din 1979 până astăzi, în cazul alegerilor pentru Parlamentul european în Franța, informează cotidianul Le Figaro.

26 mai 2019, 12:16
Franţa, cea mai ridicată rată de participare la votul europarlamentar din ultimii 40 de ani

Din 1979, anul în care au fost organizate primele alegeri europarlamentare, nu a mai fost niciodată înregistrată o prezență la fel de ridicată în cadrul unui astfel de scrutin.

„Prezența la vot până la prânz este apropiată de cea de la alegerile legislative din 2017 (19,2%, pentru o participare finală de aproape 49%)”, a declarat Jean-Daniel Levy, director în cadrul institutului de sondare Harris Interactive, potrivit Le Figaro.

Citeşte şi Premierul ungar speră ca alegerile europarlamentare să întărească forţele politice anti-imigraţie

Aproximativ 47 de milioane de alegători francezi sunt așteptați să se prezinte duminică la urne pentru a vota cei 79 reprezentanți ai țării în Parlamentul European.

Rezultatele oficiale din toate cele 28 de state membre UE vor fi anunțate duminică seara la ora 23:00, ora Bruxellesului (24:00, ora României), după închiderea tuturor urnelor.