Franţa: Coliziune între un tren şi un camion soldată cu 37 răniţi

Cel puţin 37 de persoane au fost rănite în urma coliziunii dintre un tren de călători şi un camion, în dreptul unei treceri la nivel cu calea ferată. Accidentul s-a produs în regiunea Seine-de-Marne, la Nangis.

21 apr. 2015, 08:21
Franţa: Coliziune între un tren şi un camion soldată cu 37 răniţi

În urma coliziunii trenului cu un camion de mare tonaj 37 de persoane au fost rănite, dintre care trei sunt în stare gravă.

Accidentul s-a produs în regiunea Seine-de-Marne, în apropiere de gara din Nangis. În urma impactului cu camionul de mare tonaj, cinci dintre vagoanele trenului de călători „Intercites”, au deraiat. Trenul circula pe ruta Belfort-Paris, informează lefigaro.fr. 

Citeşte şi Record mondial de viteză pe calea ferată. Un tren a atins 590 km/oră

Potrivit Prefecturii din Seine-et-Marne, „trenul a deraiat, dar niciunul dintre vagoane nu s-a răsturnat”. În urma accidentului, traficul pe calea ferată a fost perturbat, mai ales pe linia H care face legătura între Belfort şi Paris. Mai multe autobuze au fost puse temporar la dispoziţia călătorilor afectaţi de perturbarea traficului feroviar.

Oficialii francezi au deschis o anchetă, iar primele cercetari arată că semnalizarea automată a trecerii la nivel de cale ferată funcţiona normal.