Franţa, în criză socială: Parisul este sufocat de gunoaie din cauza mişcărilor de protest

Publicat: Miercuri, 08 Iunie 2016 16:45 // Actualizat: Miercuri, 08 Iunie 2016 16:45 // Sursa: romaniatv.net

Mișcarea de contestare a reformei sociale în Franța a început să perturbe în mod grav colectarea deșeurilor menajere, în special la Paris, unde o bună parte din unitățile de tratare a deșeurilor nu funcționează.


Principalele trei unități de tratare a deșeurilor în regiunea pariziană erau din nou blocate miercuri dimineață, precum și trei incineratoare în sudul Franței, dintre care unul destinat tratării gunoiului menajer din Marsilia, al doilea oraș ca mărime al țării, potrivit sindicatului CGT.

O altă unitate de tratare a deșeurilor din regiunea pariziană — și anume cea din Ivry-sur-Seine — este blocată de zece zile în urma grevei declanșate de gunoieri și angajații municipali în semn de protest față de legea ce prevede revizuirea Codului muncii.

Cele patru principale garaje de autocamioane basculante din Paris sunt, de asemenea, blocate de către conducătorii auto aflați în grevă, a indicat Baptiste Talbot, de la sindicatul CGT, potrivit căruia colectarea gunoiului menajer a fost 'perturbată' la Paris, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Franţa: Ministrul Economiei a fost bătut de sindicalişti

Aceasta se poate observa și cu ochiul liber pe străzile din centrul capitalei franceze, unde pubelele sunt pline vârf cu gunoaie.

Climatul social din Franța continuă să fie afectat de revendicările sectoriale, însoțite de greve în transporturi și la rafinării sau de ciocniri între manifestanți și scutieri, o mișcare de contestare ce durează de peste trei luni împotriva proiectului de reformă a Codului muncii, proteste ce vor culmina cu o manifestație la nivel național la 14 iunie.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Codul Muncii criză socială deşeuri Franta greve gunoaie proteste reformă socială
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
08 iun 17:05
... Mișcarea de contestare a reformei sociale în Franța a început să perturbe...
08 iun 16:56
...deșeurilor menajere, în special la Paris, unde o bună parte din unitățile de tratare a deșeurilor nu funcționează. Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net ...
1
EUR
4.8418
RON
11 Jul
noapte 15 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H