Franţa insistă să păstreze şcolile deschise, în ciuda noii tulpini a coronavirusului. E posibilă însă impunerea unor noi restricţii de deplasare

În Franţa nu este necesară închiderea şcolilor, dar trebuie luate noi măsuri restrictive pentru a încetini transmiterea coronavirusului şi în special a variantei britanice, a precizat miercuri principalul consilier ştiinţific guvernamental.

13 ian. 2021, 13:24
Franţa insistă să păstreze şcolile deschise, în ciuda noii tulpini a coronavirusului. E posibilă însă impunerea unor noi restricţii de deplasare

”Credem că informaţiile britanice referitoare la noua tulpină nu sunt suficiente pentru a ne determina să recomandăm închiderea şcolilor în Franţa”, a declarat Jean-François Delfraissy, preşedintele Consiliului ştiinţific care consiliază guvernul în privinţa gestionării epidemiei, pentru postul de radio franceinfo. Acesta militează astfel să se păstreze şcolile deschise.

Acesta a mai spus că varianta britanică reprezintă cauza unui procent estimat de 1% din numărul noilor infectări cu COVID-19 în Franţa. ”Provocarea imediată nu este să o eliminăm, ci să-i încetinim transmiterea adoptând un număr de măsuri restrictive”, a continuat acesta.

Citeşte şi Alertă în Franţa: au fost descoperite două posibile focare ale tulpinii britanice de coronavirus

Preşedintele Emmanuel Macron avea programată miercuri dimineaţă o întâlnire cu principalii miniştri pentru a discuta o eventuală înăsprire a restricţiilor, însă se relatează că se vor păstra şcolile deschise.

Interdicţia de circulaţie la nivel naţional ar putea intra în vigoare de la ora 18:00 în loc de 20:00, aşa cum s-a întâmplat deja în unele părţi din estul şi sud-estul ţării, relatează presa franceză.

Două ”grupuri cu risc” ale tulpinii britanice a coronavirusului, care este mai transmisibilă şi îngrijorează comunitatea internaţională, au fost detectate în Franţa, în regiunea Paris şi în Bretania (vest), anunţa săptămâna trecută Ministerul francez al Sănătăţii.