Franţa livrează ECHIPAMENTE de PRIM AJUTOR în Irak

Surse de la Palatul Elysee au anunţat că Franţa va livra în orele următoare primele sale echipamente de prim ajutor în Irak, a anunţat sâmbătă preşedinţia franceză, informează AFP, citată de Agerpres.

09 aug. 2014, 17:56
Franţa livrează ECHIPAMENTE de PRIM AJUTOR în Irak

Palatul Elysee a precizat într-un comunicat că şeful statului francez François Hollande i-a transmis acest mesaj prin telefon preşedintelui Kurdistanului irakian Massoud Barzani.

În timpul conversaţiei, François Hollande ‘a reafirmat angajamentul Franţei de a sta alături de civilii victime ale atrocităţilor continue ale Statului Islamic’, a afirmat Palatul Elysee. El ‘a subliniat totodată hotărârea sa de a mobiliza comunitatea internaţională şi a cerut Uniunii Europene să ia măsuri urgente pentru a răspunde nevoilor umanitare imediate’.

Citeşte şi SCHIMBĂRI MAJORE aduse de BOMBARDAMENTELE din Irak

Francois Hollande şi-a exprimat totodată convingerea că ‘soluţia la criza’ care afectează Irakul este ‘una politică’ şi a cerut să se depună toate eforturile pentru formarea în cel mai scurt timp posibil a unui veritabil guvern de uniune naţională care să se angajeze să răspundă aspiraţiilor întregului popor irakian.