Franţa mută portavionul Charles de Gaulle în Mediterana pentru zboruri de recunoaştere deasupra ţărilor baltice şi Poloniei

Franţa îşi mută portavionul său Charles de Gaulle în Marea Mediterană, pentru a organiza mai bine zboruri de recunoaştere deasupra ţărilor baltice şi Poloniei.

04 mart. 2022, 13:39

Portavionul Charles de Gaulle, care până acum se afla într-o misiune de contraterorism în Orientul Mijlociu, a plecat miercuri din Cipru cu escorta sa, a anunţat joi seara ministrul francez al apărării Florence Parly, citat de Agerpres.

Portavionul Charles de Gaulle va lua o poziţie în Mediterana care îi va permite să întreprindă misiuni de recunoaştere, a adăugat Parly.

Citeşte şi: Nava-amiral a Ucrainei, scufundată pentru a nu fi folosită de armata rusă

„Misiunea noastră este una strict de descurajare, nu avem intenţii de război”, a subliniat ministrul francez al apărării.

Potrivit Marinei naţionale franceze, misiunea este menită să consolideze flancul estic al NATO şi să securizeze Franţa şi continentul european.

Citeşte şi: Localitate din apropierea Kievului distrusă de armata rusă. Ce a rămas din Borodianka, după atacul cu rachete