Educator tăiat la gât la Paris. Iniţial a invocat un atac terorist, dar apoi a recunoscut că a inventat tot

Un educator a fost tăiat la gât, luni, într-o grădiniţă din Paris. Bărbatul a supravieţuit şi le-a spus anchetatorilor că a fost atacat de un individ care a invocat Statul Islamic, strigând Daesh (acronimul de la Stat Islamic). Ulterior, bărbatul a recunoscut însă că a inventat atacul.

14 dec. 2015, 09:09
Educator tăiat la gât la Paris. Iniţial a invocat un atac terorist, dar apoi a recunoscut că a inventat tot

Un educator din Paris a anunţat, luni, poliţia, că a fost agresat cu un cutter și o foarfecă într-o sală de clasă din Aubervilliers, o suburbie din nord-estul Parisului, de un individ care a invocat gruparea Statului Islamic (SI) în timpul atacului, potrivit TFI, care citează surse ale poliției și ale parchetului local.

Profesorul a fost înjunghiat în lateral și în zona gâtului în momentul în care pregătea clasa pentru ore. El le-a povestit anchetatorilor că agresorul, cu cagulă pe cap, cu mănuși și cu încălțăminte de tip militar, ar fi intrat neînarmat și ar fi zărit cutterul în clasă, a explicat aceeași sursă.

Potrivit parchetului local, individul a țipat: ‘Este Daesh, este un avertisment!’ și a fugit apoi, se pare, pe jos. Un dispozitiv de căutare a sa a fost desfășurat de către poliție, iar autorităţile au deschis o anchetă pentru tentativă de asasinat având legătură cu terorismul.

Viața profesorului agresat nu a fost în pericol. Ulterior, educatorul le-a spus, însă, anchetatorilor, că a inventat întregul atac. În prezent el este anchetat pentru a se stabili motivele pe care le-a avut pentru a face declaraţii false în această privinţă.

Acest incident survine la puțin după o lună de la valul de atentate din capitala Franței, soldate cu peste 130 de morți, la 13 noiembrie.