Franţa reduce la 5 luni distanţa dintre dozele a doua şi a treia. Valabilitatea paşaportului sanitar va fi condiţionată de doza booster

Ministrul Sănătății din Franţa va anunța joi o extindere a celei de-a treia doze la întreaga populație peste 18 ani, cu obligativitate de la jumătatea lunii ianuarie. Această a treia doză va condiționa valabilitatea paşaportului sanitar.

24 nov. 2021, 21:11
Franţa reduce la 5 luni distanţa dintre dozele a doua şi a treia. Valabilitatea paşaportului sanitar va fi condiţionată de doza booster

Ministrul Sănătății, Olivier Véran, va susține joi o conferință de presă, pentru a anunța noile măsuri ce vor intra în vigoare în Franţa și va da informaţii suplimentare despre a treia doză de vaccin anti-Covid.

Această a treia doză ar trebui să condiționeze valabilitatea paşaportului sanitar, scrie La Voix du Nord, care a intrat în posesia informaţiilor confidenţiale. Cei de peste 18 ani vor avea la dispoziție două luni și o săptămână, începând cu luna 5 după ce au primit doza a doua, pentru a se vaccina cu doza booster. Ca urmare, dacă persoana în cauză încă nu s-a vaccinat, permisul de sănătate nu va mai fi valabil, iar cei vaccinaţi cu două doze vor fi trataţi la fel cu nevaccinaţii, mai scrie sursa citată.

Citeşte şi Europa se reîntoarce la momentul martie 2020. Lockdown total si în Slovacia, după modelul Austriei

De asemenea, Franţa este de așteptat să anunțe că valabilitatea testelor PCR va fi redusă de la 72 de ore, cât este în prezent, la doar 24 de ore (care este deja regulă în majoritatea celorlalte țări europene).

Citeşte şi Directorul OMS averizează: „Varianta Delta a redus la 40% eficacitatea vaccinurilor împotriva transmiterii coronavirusului”

Guvernul de la Paris ar fi decis să urmeze sfaturile Consiliului Științific și ale Consiliului de Orientare a Strategiei de Vaccinare, două organisme consultative care s-au exprimat în ultimele zile cu privire la obligativitatea celei de-a treia doze.