Franţa se deschide vara aceasta pentru turiştii americani şi europeni vaccinaţi împotriva Covid. Anunţul făcut de Emmanuel Macron

19 04. 2021, 13:22

Anunţul lui Emmanuel Macron vine într-un moment în care Franţa se pregătește să impună restricții de intrare dure turiştilor din patru țări: Argentina, Chile, Africa de Sud și Brazilia. „Vom ridica progresiv restricțiile, de la începutul lunii mai, ceea ce înseamnă că ne vom organiza pentru a-i putea primi în Franța pe cetățenii europeni, dar și pentru cetățenii americani care doresc să călătorească. Așadar, lucrăm din greu pentru a propune o soluție foarte concretă, în special pentru cetățenii SUA care sunt vaccinați. Aş spune că e vorba de un permis special”, a spus Macron, citat de Daily Mail.

Macron a vorbit în timp ce guvernul său se pregătește să impună restricții de intrare dure călătorilor din patru țări (Argentina, Chile, Africa de Sud și Brazilia). Numărul țărilor de pe listă ar putea crește, a declarat sâmbătă ministrul francez de externe. Restricțiile includ carantină obligatorie de zece zile , iar călătoriile din cele patru țări vor fi limitate la cetățenii francezi și familiile acestora, cetățenii UE și alții cu domiciliul permanent în Franța.

Citeşte şi Franţa elimină mai multe zboruri interne, decizie radicală luată de parlamentari. Cum şi-au motivat deputaţii votul

Franța a suspendat anterior toate zborurile din Brazilia. Suspendarea va fi ridicată sâmbăta viitoare, după 10 zile, iar noile restricții vor fi introduse „progresiv” până atunci.

Măsura a fost instituită din cauza variantei braziliene de coronavirus, cunoscută sub numele de P1, despre care se crede că ar fi deosebit de virulentă şi ar reprezenta motivul creşterii numărului de decese asociate COVID-19 în martie în Brazilia. Franţa a fost una din ţările cele mai afectate de pandemia de COVID-19. În ţara cu aproximativ 67 de milioane de locuitori, peste 100.000 de persoane au murit din cauza COVID-19.

Citeşte şi Franţa estimează că este prematură ridicarea MCV pentru România şi Bulgaria

În urmă cu o lună, ministrul sănătăţii Olivier Veran a declarat că circa 6% din cazurile de COVID-19 din Franţa au fost provocate de tulpinile mai contagioase descoperite prima dată în Brazilia şi Africa de Sud.