Franţa şi Marea Britanie, 96 de ani de la armistiţiul ce a pus capăt Primului Război Mondial

La Paris, preşedintele Francois Hollande a depus o coroană de flori la mormântul soldatului necunoscut. Iar în capitala britanică a fost completat câmpul cu maci ceramici de lângă Turnul Londrei.

11 nov. 2014, 15:14

Ca în fiecare an, preşedintele francez a depus o coroană de flori la Mormântul Soldatului Necunoscut de sub Arcul de Triumf din Paris. Apoi a ţinut un moment de reculegere, potrivit România TV.

De această dată, însă, ceremonia a fost urmată de un moment inedit. Francois Hollande şi-a făcut mai multe selfie-uri cu tinerii veniţi să asiste la ceremonie.

Citeşte şi Descoperire UIMITOARE a unui adolescent în curtea bunicilor. Ce a făcut apoi le-a pus tuturor viaţa în pericol

La Londra, atmosfera a fost mult mai sobră. Sub privirile a mii de oameni, un cadet de numai 13 ani a plantat ultimul dintre cei aproape 900.000 de maci din ceramică de lângă Turnul Londrei. Fiecare dintre macii lucraţi manual simbolizează câte un soldat britanic care şi-a pierdut viaţa în Primul Război Mondial.

Sute de voluntari au lucrat luni la rând pentru a realiza expoziţia impresionantă ce se întinde pe o suprafaţă de 65 de mii de metri pătraţi. În total, aproximativ 17 milioane de oameni şi-au pierdut viaţa în Primul Război Mondial.