Franţa stabileşte cote pentru profesionişti. Se oferă multe locuri pentru studenţi străini

Publicat: Miercuri, 06 Noiembrie 2019 16:01 // Actualizat: Miercuri, 06 Noiembrie 2019 16:01 // Sursa: romaniatv.net

Premierul francez Edouard Philippe a anunţat, miercuri, 20 de măsuri noi privind migraţia şi locurile pentru studenţi străini. Se desfiinţează tabere ilegale de migranţi.

Printre altele, se stabilesc cote pentru primirea profesioniştilor, se oferă mai multe locuri pentru studenţii străini şi se desfiinţează tabere ilegale de refugiaţi."Vrem să redobândim controlul asupra politicii noastre pentru imigraţie", a declarat prim-ministrul presei. "Asta înseamnă că atunci când spunem da, înseamnă într-adevăr da, iar când spunem nu, înseamnă într-adevăr nu", a adăugat el.

Dintre măsurile anunţate, Reuters remarcă stabilirea unor cote pentru imigraţia profesioniştilor. "Dorinţa noastră este să alegem cum îi primim: stabilim obiective sau cote cantitative - îmi convin ambele expresii - pentru imigraţia profesioniştilor", a arătat Philippe, potrivit Agerpres.

Până în 2027, Franţa intenţionează să atragă 500.000 de studenţi străini "pentru a-şi accentua influenţa internaţională", citează AFP din programul guvernului. "Obiectivul nostru este să dublăm numărul de studenţi", a explicat premierul. "Ţara noastră riscă în prezent să rămână în urmă în privinţa atractivităţii internaţionale", a explicat el în comunicatul distribuit presei. Potrivit aceluiaşi document, Franţa este pe locul al cincilea în lume ca ţară gazdă pentru studenţi străini, în timp ce alte puteri, cum ar fi China, aplică strategii pentru a atrage mai mulţi tineri la studii.

În prezent, conform unor documente bugetare pentru 2020, în Franţa studiază aproximativ 325.000 de străini, iar creşterea numărului acestora este prevăzută şi în strategia "Bun venit în Franţa", lansată în 2018, menţionează AFP, potrivit Agerpres.

Guvernul de la Paris va desfiinţa anumite tabere de corturi ale migranţilor şi va interzice accesul azilanţilor nou-sosiţi la asistenţa medicală, cu excepţia urgenţelor. Reuters apreciază că restricţiile se fac la presiunea extremei drepte şi în perspectiva candidaturii preşedintelui Emmanuel Macron pentru un nou mandat, în 2022.

Sondajele de opinie arată că şeful statului are o concurentă serioasă - lidera extremei drepte, Marine Le Pen, care l-a acuzat de toleranţă excesivă faţă de imigraţie. Administraţia de centru a lui Macron a rezistat până acum presiunilor, însă noile măsuri sunt similare celor din Italia, Regatul Unit, Suedia sau alte ţări care au adoptat atitudini mai dure, potrivit Agepres.

"Franţa este deschisă, dar nu este naivă", a avertizat Philippe, care consideră că a găsit "echilibrul corect" prin care să le dea asigurări cetăţenilor francezi, fără a ceda în faţa populismului.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Franta migranţi populism profesionişti studenţi studenţi străini în Franţa
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
HUFF.RO
România U21 – Finlanda U21 SCOR – ProTV live
România U21 – Finlanda U21 SCOR – ProTV live
1
EUR
4.7669
RON
15 Nov
noapte 11 °
zi 19 °
Ultimele joburi adaugate
24 H