Franţa: Un presupus dezechilibrat mintal a rănit cu cuţitul trei trecători la Marsilia

Un bărbat de 35 de ani, presupus dezechilibrat mintal, a agresat cu cuțitul și rănit ușor trei persoane întâlnite din întâmplare, sâmbătă dimineața, la Marsilia, în sud-estul Franței, transmite AFP, citând o sursă din cadrul poliției.

26 aug. 2017, 15:23
Franţa: Un presupus dezechilibrat mintal a rănit cu cuţitul trei trecători la Marsilia

Agresorul, aflat ‘într-o stare de excitație psihică considerabilă’, nu a făcut nicio afirmație cu caracter islamist sau terorist și urma să fie rapid spitalizat din oficiu, a precizat sursa, informează AGERPRES.

Citeşte şi Bărbat găsit mort pe peronul gării, poliţia face anchetă

Atacurile au avut loc în centrul Marsiliei, în trei momente diferite, între orele locale 06.30 (04.30 GMT) și 06.55 (04.55 GMT), când a și fost arestat de poliția locală, a indicat aceeași sursă.

Luni, tot la Marsilia, un alt bărbat cu probleme psihice a omorât o femeie și a rănit grav o alta, intrând cu furgoneta în două stații de autobuz, părând să imite astfel modul de operare din atacurile jihadiste care au ucis recent 15 oameni în Catalonia.

Citeşte şi Terorare în Marsilia: O maşină a intrat în mulţime şi a ucis un pieton VIDEO

Vineri seara, două atacuri cu armă albă au avut loc la Bruxelles și la Londra. În capitala belgiană, un bărbat a agresat militari, într-un atac calificat drept ‘terorist de Parchet, și fiind apoi împușcat mortal, iar la Londra, un bărbat înarmat cu o sabie a fost arestat după ce a rănit trei polițiști și a strigat ‘Allah akbar !’ în fața Palatului Buckingham.