Sorin Şaguna a murit la doar 25 de ani. Misterul bolii de care suferea tânărul actor

Sorin Şaguna a fost unul dintre cei mai talentaţi studenţi de la UNATC a absolvit facultatea de actorie cu media 10 şi s-a angajat la teatru unde s-a făcut remarcat în piesa "O noapte furtunoasă" alături de Florin Zamfirescu.

11 iul. 2014, 11:32

În noaptea de marţi spre miercuri, actorul Sorin Şaguna a încetat din viaţă la numai 25 de ani, dupa ce din luna februarie a început să facă episoade de febră şi a acuzat stări de vomă şi leşin, scrie libertatea.ro. Medicii nu au dat un verdict clar în legătură cu boala, îl suspectează pe băiat de toxoplasmoza.

Citeşte şi DOLIU ÎN TEATRUL ROMÂNESC. Actorul Sorin Şaguna s-a stins din viaţă la numai 25 de ani

Fratele lui geamăn copleşit de durere, şi-a stăpânit pentru câteva momente lacrimele şi a povestit.

Citeşte şi RADU BELIGAN câştigă MII DE EURO la 95 de ani. Actorul scoate bani din reclame

„Am intrat împreună în show-bizz la doar 15 ani în Buzău, am avut emisiuni pentru copii la radio şi tv el s-a făcut actor şi eu sunt Dj la Radio 3 Net şi la Prima TV. Visa să ajungă un mare actor, a interpretat numeroase roluri alături de maestrul Beligan care i-a fost şi profesor. Sunt răvăşit nu-mi vine să cred, parcă a murit jumătate din sufletul meu. Trupul lui neînsufleţit o să fie depus la capela cimitirului din Buzău şi va fi înmormântat pe aceeaşi alee cu iubirea lui de-o viaţă Mihaela Runceanu”, a spus Adrian Șaguna, fratele regretatului actor.

A luptat din răsputeri să învingă boala dar organismul nu l-a ajutat. A murit lăsând în urmă regretul că nu va interpreta roluri pe care şi le dorea. Sorin Şaguna, un actor considerat de specialişti o valoare a teatrului românesc, a sfârşit la doar 25 de ani pe patul de spital după 3 luni şi jumătate de suferinţă. A fost răpus de toxoplasmoză – o boală tratabilă pe care se pare a contractat-o de la pisici. Trupul său fără viaţă a fost depus la capela cimitirului Dumbrava iar funeraliile vor avea loc sâmbătă.

A urcat pe scenă alături de maestrul său Florin Zamfirescu şi l-a interpretat pe Spiridon într-o noapte furtunoasă , piesă transmisă de TVR în ajunul sărbătorilor. A fost ultimul său rol pentru public. A urmat însă rolul vieţii sale, acela de luptător. În preajma sărbătorilor pascale a ajuns în spitalul Victor Babeş după ce a contractat toxoplasmoză. Alături în spital i-a fost tot timpul mama sa care a crezut ca şi Sorin că se va vindeca.

Sorin, spun cunoscuţii, era de o veselie molipsitoare, prefecţionist şi extrem de entuziast în toate proiectele. A ieşit în eter prima dată la 14 ani la un post de radio local unde avea o emisiune pentru copii şi tineri. A urmat apoi o a doua emisiune noaptea cu telefoane în direct. Timp de 4 ani cât a fost elev la liceu duminică de duminică vorbea cu buzoienii./span>

Cel care i-a şlefuit talentul nativ, primul său profesor de actorie vorbeşte despre Sorin la timpul prezent. Dascălul îşi aminteşte că purta cu elevul său discuţii care depăşeau  bariera profesor- elev.Sorin Şaguna a strălucit puţin atât cât i-a fost permis şi a lăsat în urmă trei volume de poezii pe care prietenii le deschid cu drag.Tânărului actor profesorii îi prevedeau o carieră strălucită pentru că era adevărat pe scenă aşa cum era în viaţa de zi cu zi.

Misterul bolii de care suferea Sorin Şaguna

Boala lui Sorin Şaguna s-a declanşat în preajma sărbătorilor pascale. A fost internat la Spitalul Matei Balş din capitală unde I s-a pus un prim diagnostic de  toxoplasmoză,o boală pe care o transmit pisicile ori care poate fi luată din consumul de carne nepreparată termic suficient. Nu a fost însă un diagnostic cert, medicii s-au bâlbâit pe această temă însă i-au administrat un tratament costisitor pentru care familia băiatului a vândut apartamentul şi a facut credite la bănci.

Cu toate eforturile, starea lui Sorin în loc să se amelioreze, s-a agravat iar în două luni a paralizat şi treptat şi-a pierdut puterea, apoi s-a stins încet. Cea mai bună prietenă a lui Sorin Şaguna este contrar aşteptărilor o femeie trecută de prima tinereţe, vecina cu familia actorului, care se consideră o a două mama a tânărului. Silvia Rus , femeia care i-a fost mereu aproape îi recită poeziile din cele trei volume pe care tânărul le-a publicat. 

Silvia Rus povesteşte că Sorin a crescut sub ochii ei. A repetat pentru examenul de admitre la UNATC în sufrageria ei şi a găsit în doamna Rus un bun sfetnic dar şi un confident. Tânărul actor, absolvent al liceului de artă Margareta Sterian din Buzău, la clasa de actorie a lui Lucian Ghimişi a ajuns actor aşa cum şi-a dorit după ce l-a avut ca dascăl pe Florin Zamfirescu, actor care i-a fost şi partener de scenă la ultimul rol pe care Sorin l-a interpretat.