Fratele lui Bercea Mondial, împreună cu primarul şi contabila comunei Daneţi, arestaţi preventiv

Primarul comunei Daneţi, Constantin Spiridon, contabila primăriei, Elena Biţu, şi Vasile Anghel, zis Amar, fratele lui Bercea Mondial, au fost arestaţi preventiv, miercuri seara, pentru 30 de zile, după ce Judecătoria Craiova a admis propunerea Parchetului local de arestare preventivă într-un nou dosar penal în care sunt implicaţi membrii cunoscutului clan din Olt.

10 iul. 2014, 10:01
Fratele lui Bercea Mondial, împreună cu primarul şi contabila comunei Daneţi, arestaţi preventiv

Surse judiciare citate de Agerpres au declarat că primarul Constantin Spiridon, de 58 de ani, este acuzat de săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice, contabila Elena Biţu, 53 de ani, de fals intelectual şi abuz în serviciu, iar Vasile Anghel,de comiterea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Astfel, în perioada 2008- 2012, primarul Constantin Spiridon, în complicitate cu contabila Elena Biţu, au organizat o procedură de achiziţie directă în urma căreia au acceptat la plată facturi pentru achiziţia unor produse la preţuri supraevaluare care au fost plătite din bani publici – bănci stradale, staţii de autobuz, leagăne pentru copii, materiale vândute de Vasile Anghel prin firmele pe care acesta le deţine, creând un prejudiciu total la bugetul localităţii de peste 360.000 lei.

De menţionat că familia lui Bercea Mondial a încercat să colaboreze cu mai multe primării din Dolj cărora le propunea fie efectuarea unor lucrări, fie achiziţia de materiale la preţuri cu mult peste preţul pieţei, iar ulterior emitea facturi către autorităţile locale.

În dosarul aflat pe rolul Judecătoriei Craiovei care se judecă pe fond, instanţa a respins, miercuri, cererea formulată de inculpaţi prin apărători de luare a măsurii controlului judiciar. Decizia instanţei este cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare care a fost dată în camera de consiliu.